Η Koenigsegg One:1 έκανε νέο ρεκόρ στο VMax200, με 395 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Στην εκδήλωση VMax200, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Kendrew Barracks, μια πρώην βάση της RAF, με ένα διάδρομο μήκους περίπου 2,1 χλμ., η Koenigsegg ήταν κυρίαρχη, καθώς τρία αυτοκίνητα της κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις του πίνακα, κάνοντας παράλληλα ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας στο VMax200.

Το 2016, μια Koenigsegg One:1 είχε κάνει νέο -τότε- ρεκόρ στο VMax, πιάνοντας 386 χλμ/ώρα, αλλά το αυτοκίνητο “έτρεχε” λογισμικό που περιόριζε την τελική του ταχύτητα. Το ρεκόρ αυτό κράτησε μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν έσπασε από την Agera RSN πιάνοντας ταχύτητα 389,6 χλμ/ώρα, με την One:1 να μην ήταν εκεί εκείνη την ημέρα.

Στο πρόσφατο VMax200, όμως, ήταν τόσο η Koenigsegg One:1 της BHP Project, όσο και η Agera RSN του Neildmr, καθώς και η Agera R του Zach’s Garage. Και αυτά ήταν που έπιασαν τις μεγαλύτερες ταχύτητες από όλα τα super/hypercars που παρευρέθηκαν στο event.

Ο δοκιμαστής της Koenigsegg, Niklas Lilja ήταν εκεί και μοίρασε το χρόνο του πίσω από το τιμόνι με τους ιδιοκτήτες και των τριών αυτοκινήτων σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το One: 1 έπιασε 395 χλμ/ώρα, κάνοντας νέο ρεκόρ στο VMax200. Ακολούθησε η RSN, η οποία ήταν φανταστικά γρήγορη όλη την ημέρα, με κορυφαία ταχύτητα τα 389 χλμ/ώρα. Τέλος, η Agera R κατάφερε να αγγίξει “μόλις” τα 368 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Koenigsegg επιστρέφει στο Nurburgring

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της με την Koenigsegg One:1 στη διαβόητη γερμανική πίστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο...