Η Skoda αποκάλυψε το όνομα του αυτοκινήτου που θα λειτουργήσει ως ο αντικαταστάτης του Rapid. Και το όνομα αυτού Scala, με τον CEO της Skoda, Bernhard Maier, να δηλώνει:

Με το νέο Skoda Scala, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στη συμπαγή κατηγορία. Πρόκειται για μια εντελώς νέα εξέλιξη που θέτει πρότυπα όσον αφορά την τεχνολογία, την ασφάλεια και τον σχεδιασμό σε αυτή την κατηγορία. Είμαστε σίγουροι ότι το Scala έχει τις καλύτερες πιθανότητες να επαναπροσδιορίσει το A-segment για την Skoda.

Το μοντέλο πλέον θα προσφέρεται αποκλειστικά ως hatchaback, όντας ένας αντίπαλος του Golf. Θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα του VW Group και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019. Το Scala είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda στην Ευρώπη που αντί για λογότυπο στο πίσω μέρος, θα έχει γραμμένο το όνομα της Skoda.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και σε RS έκδοση που θα φορά έναν υβριδικό κινητήρα απόδοσης περισσότερων από 200 ίππων. Να θυμίσω πως το Vision RS concept συνδυάζει έναν 1.500άρη turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 245 ίππων.