Σε ενδεχόμενο ταξίδι σου στο Λονδίνο είναι πολύ πιθανό να δεις μπροστά σού ή/και να μπεις σε ένα από τα νέα ταξί που κυκλοφορούν εκεί από τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος έτους. Υπεύθυνη για αυτά είναι η London Taxi Company (LTC), η οποία μετά την εξαγορά της από την κινέζικη Geely μετονομάστηκε σε London EV Company (LEVC).

Το TX eCity, όπως ονομάζεται το νέο plug-in υβριδικό ταξί του Λονδίνου πήρε έγκριση τις προηγούμενες ημέρες για χρήση και στους δρόμους του Παρισιού, με την κυκλοφορία του να ορίζεται για τις αρχές του 2019. Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν περίπου 600 TX eCity στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ λίγα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Αμβούργο και στο Όσλο.

Η παραγωγή του γίνεται στο Coventry της Αγγλίας, με το εργοστάσιο να αναμένεται να παράγει πάνω από 20.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η τιμή του ξεκινά λίγο πάνω από τις 50.000 λίρες, με το ταξί να έχει αυτονομία 643 χλμ, με τα 112 χλμ εξ’αυτών να μπορεί να τα διανύσει αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ διαθέτει και τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα του Volvo V40.