Η Lamborghini, μέσω του CEO της Stefano Domenicali, δήλωσε πως σκέφτεται να προσφέρει στην αγορά ένα hypercar που θα ανταγωνίζεται την Aston Martin Valkyrie.

Αν ποτέ το μοντέλο περάσει στη παραγωγή, τότε θα φορά ένα μηχανικό σύνολο απόδοσης άνω των 1.000 ίππων, χωρίς τον Domenicali να αποκαλύπτει λεπτομέρειες γι’αυτό.

Η ιταλική εταιρία ετοιμάζει ένα υβριδικό supercar, με κωδική ονομασία LB48H που μοιάζει αρκετά με το Terzo Millennio concept. Το μοντέλο μας δείχνει πως θα μοιάζει το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Aventador που θα είναι και αυτή υβριδική. Το υβριδικό supercar που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πως ονομάζεται, θα φορά έναν υβριδικό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5-λίτρων που θα αποδίδει 850 άλογα, με τα 800 να προέρχονται από τον V12 κινητήρα και τα 50 από τον ηλεκτροκινητήρα.

Μόλις 63 υβριδικά supercar θα κατασκευάσει η Lamborghini, αποτίοντας φόρο τιμής στο έτος γέννησής της, το 1963, με το καθένα να κοστίζει 2,2 εκατ. ευρώ (2,5 εκατ. δολάρια). Η παραγωγή του θα ξεκινήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, με τις πρώτες παραδώσεις να γίνονται εντός του 2019.