Η Porsche φιγουράρει ξανά στη κορυφή της λίστας των ταχύτερων street-legal αυτοκινήτων στο Nurburgring μιας και αυτή η Porsche 911 GT2 RS κατάφερε να σημειώσει χρόνο 6:40.3, χρόνος ταχύτερος κατά 4,67 δευτερόλεπτα από το 6:44.97 της Lamborghini Aventador SVJ και κατά 7 δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν της εργοστασιακής 911 GT2 RS. Υπάρχει ένας όμως “αλλά”.

Βλέπεις το αυτοκίνητο δεν είναι στοκ, αλλά έχει βελτιωθεί για το Nurburgring Nordschleife από τους μηχανικούς της Porsche και της Manthey-Racing, η οποία συμμετέχει στο WEC με δύο 911 RSR, ενώ πουλά και βελτιωτικά πακέτα για τα μοντέλα παραγωγής της Porsche.

Οι βελτιώσεις που έγιναν στο μοντέλο δεν ανακοινώθηκαν, αλλά η Porsche αναφέρει πως οι αλλαγές εστίασαν στο πλαίσιο και στην αεροδυναμική. Δεν υπάρχει αύξηση της ιπποδύναμης, με την Porsche 911 GT2 RS MR όπως ονομάζεται το βελτιωμένο αυτοκίνητο, να μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους, να έχει μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, με όλες τις αναβαθμίσεις να προσφέρονται στους κατόχους κάθε 911 GT2 RS από την Manthey-Racing.

Να σημειωθεί πως το ρεκόρ σημειώθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον Lars Kern να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. O Kern ήταν ο ίδιος που σημείωσε το ρεκόρ και με την εργοστασιακή Porsche 911 GT2 RS τον Σεπτέμβριο του 2017.