Τον Απρίλιο του 2015, η Cadillac παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση του CT6, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές του επόμενου έτους. Σήμερα, όμως, με μια λιτή ανακοίνωση της η αμερικάνικη εταιρία κάνει γνωστό ότι το CT6 PHEV δεν θα πωλείται πλέον στην Βόρεια Αμερική. Αντ’αυτού ανακοίνωσε ότι επικεντρώνονται για το 2019 στην παρουσίαση του CT6 facelift, καθώς και στην κορυφαία CT6 V έκδοση.

Παρότι η Cadillac δεν δήλωσε γιατί καταργεί το μοντέλο, οι χαμηλές πωλήσεις του είναι κάτι παραπάνω από δεδομένες, ενώ επίσης είναι “θύμα” του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Το CT6 Plug-In κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Κίνα και από εκεί εξαγόταν για την αγορά των Η.Π.Α. Σύμφωνα με την εταιρία, ένας από τους λόγους ήταν ότι η Κίνα ήταν πολύ πιο δεκτική, σε σχέση με τις Η.Π.Α, στο να δώσει έγκριση για την κατασκευή, φιλικών προς το περιβάλλον, κινητήρων.

Να θυμίσω, ότι η plug-in υβριδική CT6 συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,4 kWh. Συνδυαστικά αποδίδουν 250 kW (340 άλογα) με 586 Nm ροπής με την μέση κατανάλωση να ήταν τουλάχιστον 50% μικρότερη από αυτή της CT6 με τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 265 ίππων. Η υβριδική CT6 έχει τρία προγράμματα λειτουργίας: Normal, Sport και Hold, διαθέτοντας και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.