H Red Bull έκανε δώρο μια Aston Martin Valkyrie στον Max Verstappen

Σχετικά άρθρα

Με τις Aston Martin και Red Bull Racing να αναπτύσσουν από κοινού την Valkyrie, οι δύο πιλότοι της αυστριακής εταιρίας Max Verstappen και Daniel Ricciardo συμβάλουν τις τελευταίες εβδομάδες στην ανάπτυξη του μοντέλου, καθώς οι δοκιμές του βρετανικού hypercar έχουν ξεκινήσει.

Ο Verstappen και ο Ricciardo που έχει ήδη παραγγείλει μια Valkyrie, μαζί με τον Chris Goodwin, τον πρώην επικεφαλής δοκιμαστή της McLaren, που πέρυσι προσλήφθηκε από την Aston Martin, θα είναι οι κυριότεροι δοκιμαστές οδηγοί της Valkyrie.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, όμως, ο 21-χρονος Verstappen θα πάρει την -αξίας 2,5 εκατομμυρίων λιρών (€2,85 εκατ)- Valkyrie ως δώρο από την Red Bull για την συνεισφορά του στην εξέλιξη της. Το hypercar ξέρουμε ότι κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019, και θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες.

Ακόμα, θα παράγει 1.814 κιλά κάθετης δύναμης, και θα φορά έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό υβριδικό 6,5-λίτρων V12 κινητήρα που επωφελείται από την τεχνογνωσία της εταιρίας στην F1. Αυτό θα αποδίδει 1.130 άλογα, εκ των οποίων τα 1.000 από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τα 130 από το υβριδικό σύστημα (KERS) προερχόμενο από την Rimac, που αντλεί έμπνευση από τα μονοθέσια της F1, λειτουργώντας ως ένας μεγάλος πυκνωτής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...