H Aston Martin θα βγάλει στην αγορά μόλις 150 Valkyrie και ο Daniel Ricciardo της Red Bull, η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη του νέου βρετανικού hypercar, θα είναι ανάμεσα στους κατόχους της.

Ο Ricciardo δήλωσε πως ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει πρωτότυπα στους δρόμους για δοκιμές, αλλά ελπίζει να πάρει μέρος στην ανάπτυξη της Valkyrie, η οποία θα φορά έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth 6,5-λίτρων, που επωφελείται από την τεχνογνωσία της εταιρίας στην F1. Θα αποδίδει 1.130 άλογα, εκ των οποίων τα 1.000 από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τα 130 από το υβριδικό σύστημα (KERS) προερχόμενο από την Rimac, που αντλεί έμπνευση από τα μονοθέσια της F1, λειτουργώντας ως ένας μεγάλος πυκνωτής.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019 και σύμφωνα με τον Miles Nurnberger, επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της εταιρίας, το 95% του εξωτερικού θα είναι ίδιο με αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες. Οι σχεδιαστές εξέλιξαν τον σχεδιασμό του πρωτότυπου, δίνοντας βάση στην μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής, με τα φωτιστικά σώματα να αντλούν έμπνευση από την Formula 1 και να είναι 30-40% πιο ελαφριά σε σχέση με τα φωτιστικά σώματα των υπολοίπων μοντέλων της Aston Martin που πωλούνται σήμερα στην αγορά. Εξαιτίας του αεροδυναμικού σχήματος, το hypercar θα παράγει 1.814 κιλά κάθετης δύναμης.

Για να καταλάβεις την λεπτομέρεια που έδωσαν οι μηχανικοί της Aston Martin ώστε να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται πιο χαμηλά, το σήμα της εταιρίας που βρίσκεται στο μπροστά μέρος είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικά χαραγμένο αλουμίνιο πάχους μόλις 70 microns ή αν προτιμάς 30% πιο λεπτό από το πάχος της ανθρώπινης τρίχας, ενώ είναι κατά 99,4% πιο ελαφρύ από ένα κανονικό λογότυπο της εταιρίας. Επίσης η Valkyrie έχει το μικρότερο τρίτο φως φρένων που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής με πλάτος 5,5 mm και ύψος 9,5 mm.

Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό του συναντάμε παντού carbon, αγωνιστικού σχεδιασμού αποσπώμενο τιμόνι με ενσωματωμένη OLED οθόνη, όπως επίσης και 3 ακόμη οθόνες, με τις δύο να λειτουργούν ως καθρέπτες, μιας και αντί για τους κλασσικούς καθρέπτες συναντάμε κάμερες. Το κάθισμα του οδηγού θα είναι μοναδικό, αναλόγως τα χαρακτηριστικά του οδηγού, με τις ζώνες ασφαλείας να είναι τεσσάρων σημείων. Η Aston Martin θα σαρώνει τρισδιάστατα το σώμα του οδηγού, προκειμένου να δημιουργήσει το κάθισμα του ανάλογα με τον δικό του σωματότυπο. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος ιδιοκτήτης χάσει ή πάρει βάρος, τότε δεν θα κάθεται σωστά στο κάθισμα και θα χρειαστεί να ξαναγίνει 3D σάρωση για να δημιουργηθεί ένα νέο κάθισμα.

Η βρετανική εταιρία θα παίρνει τα μέτρα κάθε τυχερού ιδιοκτήτη για να φτιάξει το κάθισμα, και μετά θα τοποθετηθεί στην σωστή θέση τα πεντάλ και το τιμόνι. Το κάθισμα είναι μέρος του carbon monocoque πλαισίου, έχοντας πάνω του τα σφουγγάρια, μια υλοποίηση που πρωτοσυναντήσαμε στην Lamborghini Sesto Elemento.

Παράλληλα, το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.030 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει καλύτερη αναλογία κιλών/ίππων από το 1:1. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο σειριακό κιβώτιο που θα κατασκευάσει ειδικά για το μοντέλο η Ricardo, με την εταιρία να ισχυρίζεται ότι θα πιάνει τα 0-320 χλμ/ώρα σε περίπου 10 δευτ, με τα 320-0 χλμ/ώρα να γίνονται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 250 μίλια/ώρα (402 χλμ/ώρα), με την πλευρική του επιτάχυνση να φτάνει το εξωπραγματικό νούμερο για αυτοκίνητο δρόμου, των 4,5 G.

Το σασί είναι carbon MonoCell παραγωγής Multimatic, με την Bosch να είναι υπεύθυνη για τις ECU, το ESP αλλά και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης της AM-RB 001. Τα φρένα είναι της Alcon, με τους δίσκους να προέρχονται από την Surface Transforms. Τέλος τα πλήρως LED φωτιστικά σώματα θα είναι παραγωγής της βρετανικής Wipac.

Και τα 150 αυτοκίνητα που έχει ανακοινώσει η βρετανική εταιρία ότι θα κατασκευάσει (συμπεριλαμβανομένων των πρωτοτύπων) έχουν ήδη γίνει sold out, αν και υπάρχει μια μακρά λίστα αναμονής για το ενδεχόμενο κάποιος τελικά δεν το αγοράσει.

Θα υπάρξουν επιπλέον 25 αποκλειστικά για την χρήση εντός πίστας, οι οποίες θα παραχθούν μετά την κανονική παραγωγή, με την Aston Martin να αναφέρει ότι αυτό θα είναι τόσο γρήγορο όσο ένα LMP1 μονοθέσιο, ενώ η έκδοση πίστας θα πλησιάζει τους χρόνους ενός μονοθεσίου της Formula 1. Το κόστος του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν το 2019. Τέλος η Aston Martin δεν ενδιαφέρεται για την ώρα να σημειώσει ρεκόρ στο Nurburgring.