Τον περασμένο Απρίλιο, η Honda στην έκθεση του Πεκίνο παρουσίασε το Everus concept, το οποίο μας έδειχνε το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής της αμιγούς ηλεκτρικής έκδοσης του HR-V. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι το VE-1, όπως είναι το επίσημο όνομα του, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις πριν το τέλος του 2018 αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, με τιμή από 170.800 yuan (περίπου €21.500).

Μηχανικά, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Honda διαθέτει έναν κινητήρα 120 kW (161 ίππων), με την μπαταρία ιόντων-λιθίου να έχει χωρητικότητα 56 kWh, χαρίζοντας στο ηλεκτρικό crossover αυτονομία 340 χλμ., σε κύκλο NEDC.

Εκτός από την διάθεση του μοντέλου σε ιδιώτες, η Honda σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιήσει το VE-1 στην car-sharing εταιρία Reachda, στην οποία η ιαπωνική εταιρία κατέχει το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου, μετά από επένδυση περίπου 9 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Δεκέμβριο. Μέχρι σήμερα η Reachda έχει στο στόλο της -ως επί το πλείστον- ηλεκτρικά οχήματα από την Changan.

Η παραγωγή του VE-1 θα ξεκινήσει τις ερχόμενες εβδομάδες, και θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την κοινοπραξία GAC Honda.