Η Toyota ανακοίνωσε πως 10 εκατομμύρια αυτοκίνητά της παγκοσμίως εξοπλίζονται πλέον με το πακέτο ασφαλείας Safety Sense, 3,5 χρόνια μετά την εισαγωγή του στην αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρία, το 90% των επιβατικών της στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία και στην Βόρειο Αμερική, εξοπλίζονται με το Safety Sense, το οποίο μπορεί να μειώσει τις οπίσθιες συγκρούσεις έως και 70%, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 90% όταν συνδυάζεται με το σύστημα Intelligent Clearance Sonar. Η εταιρία επί του παρόντος προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα σε 68 χώρες, ενώ μέχρι το 2020 θέλει να το προσφέρει σε 100 χώρες.

Πριν μερικούς μήνες η Toyota παρουσίασε την δεύτερη γενιά της συγκεκριμένης σουίτας ασφαλείας και μεταξύ των μεγαλύτερων βελτιώσεων είναι το σύστημα πριν από μια ενδεχόμενη σύγκρουση (pre-collision).

Αυτό παρέχει καλύτερη απόκριση φρεναρίσματος όταν το σύστημα εντοπίσει πεζό στο δρόμο του οχήματος τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας. Επιπλέον, οι αισθητήρες μπορούν να ανταποκριθούν σε πιθανό ατύχημα με ποδήλατο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι βελτιώσεις αναβαθμίζουν το adaptive cruise control, το οποίο παρέχει ανίχνευση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, διαθέτει το σύστημα Lane Tracing Assist, το οποίο μπορεί να κάνει αυτόματα μικρές διορθώσεις στο τιμόνι για τη διατήρηση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας.

Μια άλλη νέα προσθήκη στο TSS δεύτερης γενιάς είναι το Road Sign Assist. Αυτό χρησιμοποιεί την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος για να εντοπίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας, και να εμφανίζει τις πληροφορίες είτε στο ταμπλό είτε στο head-up display, αν το μοντέλο το διαθέτει.

Το σύστημα για ειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα έχει επίσης αναβαθμίσεις, ώστε να μπορεί πλέον να ανιχνεύει την άκρη του δρόμου, εκτός από το σημείο που τελειώνει η λωρίδα.