Σε λίγες ώρες, η Hyundai θα παρουσιάσει επίσημα το νέο μεγάλο SUV της, το Palisade που θα τοποθετηθεί πάνω από το Santa Fe. To Palisade αποτελεί το “αδερφό” μοντέλο του Kia Telluride, και μέσω της παρακάτω φωτογραφίας, που διέρρευσε πριν περίπου δύο εβδομάδες έχουμε την ευκαιρία να δούμε το νέο 8-θέσιο μοντέλο της κορεάτικης εταιρίας.

Σύμφωνα με την Hyundai, το Palisade στοχεύει σε οικογένειες, καθώς διαθέτει ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, καθώς και καθίσματα για έως και οκτώ άτομα. Ακόμα, θα γίνεται χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, διαισθητικές τεχνολογίες και ευφυή χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ο σχεδιασμός του αντλεί στοιχεία από το Grandmaster HDC-2 Concept και υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της κορεατικής εταιρίας “Sensuous Sportiness”. Το Palisade αναμένεται να κατασκευάζεται πάνω σε μια μπροστοκίνητη πλατφόρμα, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στον εγκάρσιο άξονα, όπως ακριβώς και στο concept. Θα διαθέτει τo νέο σύστημα τετρακίνησης της Hyundai και Kia, HTRAC, το οποίο προορίζεται για οχήματα με μπροστινή κίνηση, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο νέο Santa Fe.

Μηχανικά, το Palisade αναμένεται να κινείται από έναν 3,3-λίτρων V6 κινητήρα, απόδοσης 294 ίππων και 341 Nm ροπής.