Αυτό είναι το Hyundai Palisade, το μεγαλύτερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η κορεατική εταιρία. Το μοντέλο παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση του Λος Άντζελες, έχοντας μήκος 4.980 mm, πλάτος 1.976 mm, ύψος 1.750 mm και μεταξόνιο 2.900 mm.

Ο σχεδιασμός του τολμηρός και αντλεί στοιχεία από το Grandmaster HDC-2 Concept. Υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της κορεατικής εταιρίας “Sensuous Sportiness”. Το Palisade κατασκευάζεται πάνω σε μια μπροστοκίνητη πλατφόρμα και εξοπλίζεται με τον V6 κινητήρα 3,8-λίτρων απόδοσης 295 ίππων με 355 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με το σύστημα τετρακίνησης HTRAC να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτό έχει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Smart, Snow).

Φορά ζάντες 20″, έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,33 Cd, LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό μπορεί να μεταφέρει έως και 8 άτομα στις τρεις θέσεις των καθισμάτων. Έχει 7 θύρες USB, 16 ποτηροθήκες, ασύρματη φόρτιση smartphone, οθόνη αφής 10,25″, 12,3″ ψηφιακό πίνακα οργάνων, με το μοντέλο να φέρει ενεργό cruise control, head-up display και σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Οι πωλήσεις του στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2019, ενώ δεν αναμένεται να πωλείται στην Ευρώπη.