Η Ferrari 250 GTO αξίζει περισσότερο ακόμη και αν ήταν από χρυσό

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Αύγουστο η πρώην Ferrari 250 GTO του Phil Hill πουλήθηκε για 48.405.000 δολάρια στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο περιθώριο του φετινού Pebble Beach.

Έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία και ξέρεις τι είναι πιο εντυπωσιακό; Πως αν ήταν κατασκευασμένη εξ’ολοκλήρου από χρυσό, τότε θα κόστιζε λιγότερο! Καλά διάβασες!

Η σημερινή τιμή του χρυσού ανέρχεται στα 1.238,55 δολάρια ανά ουγγιά, κάτι που μεταφράζεται σε 39,82 δολάρια ανά γραμμάριο. Με την 250 GTO να ζυγίζει 880 κιλά, αν κάποιος κάνει την διαίρεση θα δει πως κάθε γραμμάριο της πουλήθηκε για 55 δολάρια, 1,4 φορές περισσότερο σε σύγκριση με την αξία του χρυσού ανά γραμμάριο.

Φτάσαμε στο σημείο ένα αυτοκίνητο -όσο σπάνιο και αν είναι το συγκεκριμένο- να αξίζει περισσότερο ακόμη και αν ήταν κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από χρυσό, μιας και αν ήταν κατασκευασμένο από το ευγενές μέταλλο θα είχε αξία 35.041.600 δολάρια.

ΠηγήReddit

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...