Η Nissan είχε αποφασίσει να παρουσιάσει στην έκθεση του Los Angeles, πριν περίπου δέκα ημέρες, την έκδοση του Leaf με την μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η επίσημη θέση της ιαπωνικής εταιρίας για την καθυστέρηση είναι για να διασφαλίσει ότι αυτό το σημαντικό προϊόν θα λάβει την δημοσιότητα που του αξίζει. Κοινώς δεν ήθελε η υπόθεση της σύλληψης του Carlos Ghosn να επισκιάσει το Leaf E-Plus με την 60-kWh μπαταρία.

Με την σκόνη των ατασθαλιών του πρώην “κεφαλιού” της Nissan να πέφτει σιγά σιγά, παρότι παραμένει ακόμα προφυλακισμένος, πληροφορίες από την Γερμανία αναφέρουν ότι το Leaf E-Plus θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση CES, στο Las Vegas σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα. Αυτό φέρεται να πηγάζει από την συγκέντρωση των αντιπροσώπων της Nissan που έγινε μέσα στην εβδομάδα.

Η ίδια πηγή, όμως, αναφέρει ότι το Leaf με την μεγαλύτερη μπαταρία έχει ακόμα κάποια προβλήματα ψύξης της μπαταρίας, η οποία είναι υγρόψυκτη. Με την τρέχουσα έκδοση των 40 kWh, κάποιοι πελάτες έχουν παραπονεθεί για αργή ταχύτητα φόρτισης, που προκύπτει όταν χρησιμοποιούσαν επανειλημμένα ταχυφορτιστές κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών. Οι μειωμένες ταχύτητες προκλήθηκαν από το λογισμικό θερμικής διαχείρισης, το οποίο μειώνει την ταχύτητα φόρτισης για να κρατήσει τη θερμότητα χαμηλά και να προστατεύσει την μπαταρία από υποβάθμιση.

Το μοντέλο θα προσφέρει αυτονομία 360 χιλιομέτρων ανά φόρτιση και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μετά τα μέσα του 2019.