Πρόσφατα η Porsche εξέπληξε τους πάντες και παρουσίασε τη νέα 935, μια αγωνιστική εκδοχή της 911 GT2 RS αποτίοντας φόρο τιμής στη Moby Dick. Παρόλο που χαιρετίζουμε θερμά αυτή την κίνηση, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα στη νέα 935, όπως πχ. δεν μπορείς να κινηθείς στο δρόμο μαζί της, ενώ όντας 1.380 κιλά είναι και λίγο “παχύσαρκη”, τουλάχιστον συγκρινόμενη με την αυθεντική 925 που βλέπεις εδώ. Καθώς, ως συνήθως, το πρωτότυπο είναι σχεδόν πάντα καλύτερο.

Η συγκεκριμένη 935 είναι από τα αυτοκίνητα που προετοίμασε η Kremer Racing, γι’αυτό και τα αυτοκίνητα της συνοδεύονταν με την προσθήκη του γράμματος K. Η Kremer Racing κέρδισε το 1979 τις 24 ώρες του Le Mans με τη 935 K3, και αυτό ήταν αρκετό για τον Καναδό επιχειρηματία Walter Wolf να επικοινωνήσει με την γερμανική εταιρεία προκειμένου να του φτιάξει μια ειδική 935 γι ‘αυτόν.

Ο Wolf είχε στην κατοχή του μια εξαιρετικά σπάνια Lamborghini Countach Turbo, και η 935 K3 ήταν για κάποιο τρόπο το επόμενο βήμα του. Η 935 K3 ήταν σχεδόν ταυτόσημη με το αγωνιστικό που κέρδισε το Le Mans και μόνο ο 2.85-λίτρων twin-turbo εξακύλινδρος κινητήρας με αλουμινένιο μπλοκ και κυλινδροκεφαλή ήταν ρυθμισμένος να αποδίδει λιγότερα άλογα από την αγωνιστική. Παρόλα αυτά, απέδιδε 740 άλογα. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διέθετε αρκετά στοιχεία από την 930 turbo, ενώ η απόσταση από το έδαφος είχε μεγαλώσει.

Οι Καναδικές αρχές θεώρησαν ότι πληροί τις προδιαγραφές για να κινηθεί στον δρόμο και από το 1979 ο Walter και ο Ελβετός συλλέκτης που την αγόρασε μετά από κάποια χρόνια έχουν γράψει συνολικά 10.124 χλμ. Το αυτοκίνητο πωλείται από την εταιρία mechatronik και δεν αναφέρει το ποσό που θέλει για να την αποχωριστεί. Προσωπικά, όμως, δεν περιμένω ένα ποσό κάτω από 1.5 εκατ. ευρώ.