Η Nissan μήνυσε την αδερφή του Carlos Ghosn, την Claudine Bichara de Oliveira. Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Ρίο ντε Τζανέιρο, με την Nissan να κατηγορεί την Oliveira για “αδικαιολόγητο πλουτισμό”, με τις αναφορές να θέλουν τον Ghosn να είχε δώσει εντολή από το 2002 στην εταιρία να πληρώσει 100.000 δολάρια ετησίως στην αδερφή του, ως αποζημίωση για τον ρόλο συμβούλου που είχε στην Nissan. Παράλληλα η Claudine Bichara de Oliveira διαμένει στο διαμέρισμα του Ghosn στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που βρίσκεται ανάμεσα στα ακίνητα που φαίνεται να αγόρασε ο Ghosn με τα χρήματα της Nissan.

Στις σχετικές ειδήσεις η γαλλική κυβέρνηση επιδιώκει να αντικαταστήσει πλήρως τον επικεφαλής της Renault, Carlos Ghosn, σύμφωνα με πηγές του Reuters, καθώς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου άρχισαν να εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την παραμονή του στη θέση του μετά την κατηγορία του στην Ιαπωνία για οικονομικές παραβιάσεις.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει να καταγράφουν πιθανούς υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ghosn ως CEO. Το ανώτερο εκτελεστικό μέλος της Toyota, Didier Leroy, θα ληφθεί υπόψη, είπε μια πηγή. Χθες η Renault ανακοίνωσε την στήριξη της στον Ghosn, μιας και έκανε γνωστό πως δεν βρήκε παρανομίες στις αμοιβές του