Η νέα κεντρομήχανη Chevrolet Corvette C8 είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αυτοκίνητα που περιμένουμε με ανυπομονησία το 2019, και σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες τα δεν θα αργήσουν τα αποκαλυπτήρια της.

Αρχικά, είχε ακουστεί ότι η κεντρομήχανη Corvette θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν είτε προς τα τέλη του 2019, είτε από τις αρχές του 2020, αλλά σύμφωνα με έναν έμπιστο χρήστη του Corvette Forum τελικά θα δούμε τη πολυπόθητη κεντρομήχανη Corvette σε δέκα ημέρες, και πιο συγκεκριμένη την πρώτη δημοσιογραφική ημέρα της έκθεσης του Detroit.

Κοιτώντας, όμως, το πρόγραμμα των παρουσιάσεων της εν λόγω έκθεσης, βλέπουμε ότι η GM δεν έχει προγραμματίσει κάποια συνέντευξη τύπου στις 14 Ιανουαρίου, και το μόνο γεγονός της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι στις 13 Ιανουαρίου για τη Cadillac. Έτσι, αν ισχύει η παραπάνω φήμη φαίνεται ότι η GM σκοπεύει να κάνει μια έκπληξη “τύπου Ford GT”. Πιθανότατα, όμως, δεν θα γίνει κάτι τέτοιο και η Chevrolet θα μας δείξει κάποιο teaser που θα αναγγέλλει επίσημα την ύπαρξη του μοντέλου, αποκαλύπτωντας ταυτόχρονα την ημερομηνία της αποκάλυψης.

Η κεντρομήχανη Corvette θα ονομαστεί Zora, θα φέρει ενεργή αεροδυναμική και μηχανικά, το αμερικάνικο sportscar λέγεται ότι θα κινείται με μια αναβαθμισμένη έκδοση του σημερινού V8 6,2-λίτρων LT1 κινητήρα, απόδοσης 500 ίππων. Με τον συνδυασμό του με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη η κεντρομήχανη Corvette θα είναι πιο γρήγορη από το σημερινό μοντέλο, παρά την αύξηση του βάρους.