Σχεδόν δύο μήνες μετά την παρουσίαση της coupe έκδοσης της νέας 911, η Porsche παρουσιάζει σήμερα τη νέα 911 Cabriolet.

1Σχεδίαση

Όπως στην Coupe, έτσι και στην Cabriolet, η σχεδίαση παραμένει πιστή στον χαρακτήρα της 911. Υπάρχουν ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με το μπροστά μετατρόχιο να έχει αυξηθεί κατά 45 mm. Ο σχεδιασμός του μπροστά μέρους αντλεί ορισμένα στοιχεία από την πρώτη γενιά της 911, ενώ στο πίσω ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα. Να σημειωθεί πως όλο το σώμα της 911 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

2Οροφή

Υπάρχει μια μαλακή υφασμάτινη ηλεκτρονικά αναδιπλούμενη οροφή που σύμφωνα με την Porsche έχει ομαλότερη και γρηγορότερη λειτουργία σε σύγκριση με αυτή της προηγούμενης γενιάς. Ανοιγοκλείνει μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως και 50 χλμ/ώρα.

Το υδραυλικό σύστημα λειτουργίας της οροφής είναι νέο, με το πίσω γυάλινο παράθυρο να είναι ενσωματωμένο στη μαλακή οροφή, ενώ διαθέτει και μέρη από μαγνήσιο προκειμένου η οροφή να διατηρεί την δομή της ακόμη και στις υψηλές ταχύτητες.

3Εσωτερικό

Στο εσωτερικό υπάρχουν μεγαλύτερες αλλαγές. Εκεί συναντάμε νέα καθίσματα, νέα οθόνη αφής 10,9″ στο κέντρο του ταμπλό, λιγότερα φυσικά κουμπιά, νέο τιμόνι, νέο επιλογέα ταχυτήτων, δερμάτινες επενδύσεις και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

4Κινητήρας

Μηχανικά οι 911 Carrerra S Cabriolet και 4S Cabriolet φορούν έναν εξακύλινδρο 3,0-λίτρων boxer turbo κινητήρα απόδοσης 450 ίππων με 530 Nm ροπής. Η απόδοση αυξήθηκε χάρη στη βελτιωμένη διαδικασία έγχυσης, στη νέα διάταξη των turbo, αλλά και λόγω του νέου συστήματος ψύξης του αέρα.

Συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουργιο 8-τάχυτο PDK αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την πισωκίνητη 911 Carrera S Cabriolet να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η 4S Cabriolet σε 3,8 δευτερόλεπτα. Μάλιστα με το Sport Chrono πακέτο ο χρόνος μειώνεται επιπλέον κατά 0,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα της 911 Carrera S Cabriolet ανέρχεται στα 306 χλμ/ώρα, ενώ αυτή της 911 Carrera 4S Cabriolet στα 304 χλμ/ώρα.

5Προηγμένα συστήματα

Η Porsche εξοπλίζει τη νέα 911 με αρκετά προηγμένα συστήματα ασφαλείας και βοήθειας. Ανάμεσά τους το πρόγραμμα οδήγησης Wet που μόλις ανιχνεύσει μόνο του νερό στον δρόμο, αλλάζει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό.

Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ενώ για πρώτη φορά η 911 μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα νυχτερινής όρασης, το Night Vision Assist. Τέλος στον εξοπλισμό συναντάμε ενεργό cruise control που περιλαμβάνει αυτόματο έλεγχο απόστασης, λειτουργία stop-and-go, προστασία επιβατών και μια καινοτόμο αυτόνομη λειτουργία έκτακτης ανάγκης.

6Τιμή

Στη Γερμανία η 911 Carrera S Cabriolet ξεκινά από τις 134.405 ευρώ, ενώ η 911 Carrera 4S Cabriolet από τις 142.259 ευρώ.