Επίσημο: Kia Telluride με 3,8-λίτρων V6 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η Kia, τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης το Telluride, την έκδοση παραγωγής του Telluride concept, αλλά πριν λίγα λεπτά στην έκθεση του Detroit η κορεάτικη εταιρία έδωσε όλα τα στοιχεία του μοντέλου.

Η εμφάνιση του είναι αποτέλεσμα του κέντρου σχεδιασμού της Kia στην πόλη Irvine, της California και σχεδιαστικά διατήρησε τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με το πρωτότυπο, με την σχεδιαστική γλώσσα του Telluride να περνά αργότερα και στα υπόλοιπα -μικρότερα- SUV της μάρκας.

Όπως ξέρεις, το Telluride αποτελεί το “αδερφό” μοντέλο του Hyundai Palisade, και πρόκειται για ένα μεγάλο 8-θέσιο SUV, που κατασκευάζεται πάνω σε μια μπροστοκίνητη πλατφόρμα.

Κινητήρας

Μηχανικά, το μεγάλο SUV διαθέτει κάτω από το καπό έναν 3,8-λίτρων V6 ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης 300 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 355 Nm ροπής διαθέσιμη από τις 5.200 σ.α.λ. Είναι τοποθετημένος στον εγκάρσιο άξονα, όπως ακριβώς και στο concept και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς ή προαιρετικά σε όλους με το σύστημα τετρακίνησης HTRAC, το οποίο προορίζεται για οχήματα με μπροστινή κίνηση, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο νέο Santa Fe.

Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Smart, Eco, Sport, και Comfort), ενώ η τετρακίνηση έκδοση έχει επιπλέον τα προγράμματα Snow και AWD Lock. Με τα προγράμματα Eco ή Smart, η Kia αναφέρει ότι όλη η ροπή του κινητήρα περνάει στον εμπρός άξονα, με τα Comfort ή Snow να υπάρχει κατανομή 80:20 εμπρός/πίσω. Στο Sport η κατανομή φτάνει το 65:35 εμπρός/πίσω, ενώ στο Lock διαμοιράζεται ισομερώς.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό φέρει ξύλινα διακοσμητικά, δερμάτινες επενδύσεις, με την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο του ταμπλό να είναι 10,25 ιντσών. Αυτή είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υποστηρίζει το ηχοσύστημα της Harman Kardon, που διαθέτει 10 ηχεία και απόδοση 630 watts. Ακόμα, υπάρχουν έξι θύρες USB, καθώς και ασύρματη φόρτιση.

Ασφάλεια

Η Kia εξοπλίζει το Telluride με όλα τα συστήματα ασφαλείας της, όπως το Blind Spot Collision-Avoidance Assist Rear (BCA-R), το Rear Cross-Traffic Collision Avoidance Assist (RCCA), το Lane Following Assist (LFA), το Safe Exit Assist (SEA), το Highway Driving Assist (HDA), το Head-Up Display (HUD), το Driver Talk, το Quiet Mode και το Rear Occupant Alert.

Το Telluride θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Kia στο West Point της πολιτείας της Georgia (KMMG) στις Η.Π.Α., μαζί με ορισμένα εξαρτήματα των Sorento και Optima. Όταν ξεκινήσει το λανσάρισμα του αργότερα μέσα στο έτος, το Telluride θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού, το LX, το EX, το S και SX.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kia Tasman: Το όνομα του πρώτου pickup της εταιρίας

Η Kia ανακοίνωσε σήμερα το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup της που ετοιμάζει, το οποίο θα είναι Tasman. Αυτό είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά και...

Η Kia ανανεώνει το K9

Την ανανεωμένη έκδοση του K9 παρουσίασε σήμερα η Kia, με το μεγάλο κορεατικό σεντάν να αποκτά νέα γρίλια και νέες ζάντες 19", με το...

Η Kia ανακαλεί 427.407 Telluride

427.407 Telluride παραγωγής μεταξύ 9 Ιανουαρίου 2019 και 19 Οκτωβρίου 2023 ανακαλεί η Kia στις ΗΠΑ επειδή η ακατάλληλη συναρμολόγηση του ενδιάμεσου άξονα και...