Volvo: To V40 θα αντικατασταθεί με ένα coupe-SUV

Σχετικά άρθρα

Το V40 είναι αυτή τη στιγμή το παλιότερο μοντέλο στη γκάμα της Volvo, καθώς παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης του 2012 για να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Όπως καταλαβαίνεις έχει φτάσει ήδη στο τέλος του κύκλου ζωής του, αλλά σύμφωνα με τον Lex Kerssemakers, επικεφαλής της Volvo Ευρώπης ο αντικαταστάτης του δεν θα κυκλοφορήσει πριν το 2021, δηλαδή σε τρία χρόνια.

Ο Kerssemakers επιβεβαίωσε ότι το V40 θα αντικατασταθεί έμμεσα από ένα coupe-SUV μοντέλο, το οποίο θα έχει ηλεκτροκίνητη έκδοση. Ακόμα, το υψηλότερο στέλεχος της σουηδικής εταιρίας στην Ευρώπη δήλωσε πεπεισμένος ότι η Volvo μπορεί να επιτύχει τον στόχο των 800.000 μονάδων ετησίως με την υπάρχουσα γκάμα των σειρών 40, 60 και 90, αλλά πρόσθεσε:

Χρειαζόμαστε πιθανώς ένα άλλο στυλ αμαξώματος στα επόμενα δύο με τρία χρόνια για την σειρά 40. Πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δημιουργικό, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να μην αντικαταστήσουμε το V40 [άμεσα]”

Παρότι ο Kerssemakers δεν περιγράφει το νέο μοντέλο ως ένα coupe-SUV, επιβεβαίωσε ότι θα είναι υψηλότερο από το σημερινό V40, επιτρέποντας την εύκολη, υψηλή είσοδο και έξοδο από αυτό. Ένα υψηλότερο αυτοκίνητο θα επιτρέπει επίσης ευκολότερα την ηλεκτροποίηση του, λέγοντας:

Δεν μπορούμε να λανσάρουμε ένα αυτοκίνητο που δεν θα είναι έτοιμο να είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο.

Διάβασε ακόμα

Volvo: Ως το 2025, το 50% των πωλήσεών θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...
Autoblog.gr