Εκτός από άσπρο, υπάρχει και ένα μαύρο Toyota Century GRMN

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες όπου η Toyota έκανε δοκιμές μιας GRMN έκδοσης του Century, για να μάθουμε λίγες ημέρες μετά ότι αυτό ήταν το νέο εταιρικό αυτοκίνητο του προέδρου της ιαπωνικής εταιρίας, Akio Toyoda. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε θεαματική είσοδο στο Toyota Gazoo Racing Festival στην πίστα του Fuji, τον περασμένο Νοέμβριο.

Φαίνεται, όμως, ότι η Toyota έχει κατασκευάσει ένα ακόμα ολόιδιο αυτοκίνητο, καθώς εμφανίστηκε στο Tokyo Auto Salon το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Το συγκεκριμένο Century GRMN είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα και έχει τα ίδια νούμερα στην πινακίδα κυκλοφορίας με το άσπρο που έχουμε δει να χρησιμοποιεί ο Akio Toyoda.

Το “18-67” της πινακίδας αναφέρεται στην ημερομηνία γέννησης του προπάππου του Toyoda και ιδρυτή της Toyota, Sakichi Toyoda, κάτι που σημαίνει ότι ανήκει και αυτό στην εταιρία.

Ο 62-χρονος εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας Sakichi έθεσε την πρόκληση στο τμήμα Gazoo Racing Masters of Nurburgring (GRMN), και αυτό προετοίμασε κατάλληλα το μοντέλο. Το sport Century φοράει νέες μεγάλες ζάντες αλουμινίου, διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, “κάθεται” πιο χαμηλά, ενώ υπάρχουν οι απαραίτητες κόκκινες λεπτομέρειες και τα λογότυπα GRMN.

Παραμένει άγνωστο το κινητήριο σύνολο που υπάρχει κάτω από το καπό, με το “απλό” Century να παίρνει κίνηση από τον 2UR-FSE V8 5,0-λίτρων υβριδικό κινητήρα απόδοσης 425 ίππων. Συγκεκριμένα ο V8 κινητήρας αποδίδει 381 άλογα με 510 Nm ροπής και ο ηλεκτροκινητήρας 224 άλογα με 300 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ετοιμάζει το GR Starlet

Η Toyota φημολογείται πως αναπτύσσει τη νέα γενιά του Starlet, με το hatchback μοντέλο να βασίζεται στην DNGA πλατφόρμα της Daihatsu και να κυκλοφορεί...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...