Η Subaru σταμάτησε την λειτουργία της σε ένα από τα δύο εργοστάσιά της

Σχετικά άρθρα

Η Subaru ανακοίνωσε ότι το μοναδικό της εργοστάσιο στην Ιαπωνία, στην Yajima, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% της παγκόσμιας παραγωγής, θα παραμείνει κλειστό σχεδόν για δύο εβδομάδες, καθώς εντόπισε ένα πιθανώς ελαττωματικό εξάρτημα των υδραυλικών τιμονιών, ένα εξάρτημα που το προμηθεύεται από έναν προμηθευτή της.

Η διακοπή παραγωγής, που ξεκίνησε από τη βραδινή βάρδια στις 16 Ιανουαρίου, σε ένα από τα μόλις δύο εργοστάσια της Subaru παγκοσμίως, αφορά τα Foester, Impreza και XV, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης σταμάτησε και η παραγωγή των Legacy, Outback, Revor, WRX, BRZ και Toyota GT86, επειδή και αυτά χρησιμοποιούν την ίδια γραμμή παραγωγής.

Σύμφωνα με την Subaru, τα Foester, Impreza και XV που ενδεχομένως θα διαθέτουν το ελαττωματικό εξάρτημα κατασκευάστηκαν το διάστημα μεταξύ τέλη Δεκεμβρίου 2018 και έως τις 16 Ιανουαρίου. Το συγκεκριμένο ελαττωματικό εξάρτημα θα μπορούσε να διακόψει την υποβοήθηση του τιμονιού, κάνοντας το τιμόνι πολύ πιο βαρύ.

Δεν είναι ακόμη σαφές, πόσο θα επηρεάσει τα κέρδη της αυτή η προσωρινή διακοπή λειτουργίας, τα οποία ωστόσο είναι ήδη σε πορεία για τρίτη συνεχόμενη ετήσια πτώση. Οι μετοχές της έκτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία έφτασαν να υποχωρούν μέχρι 7%. Οι διευκρινίσεις της εταιρείας, ότι το νωρίτερο που θα μπορούσε να λειτουργήσει το εργοστάσιο είναι τη Δευτέρα, οδήγησαν τις μετοχές υψηλότερα και έκλεισαν τελικά με πτώση 3,4%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...