Η πρώτη συνέντευξή του Carlos Ghosn μέσα από τη φυλακή: “Έπεσα θύμα συνωμοσίας και προδοσίας”

Σχετικά άρθρα

Ο Carlos Ghosn παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, στη ιαπωνική Nikkei, μέσα από φυλακή του Τόκιο όπου κρατείται, μετά τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας των Renault, Nissan και Mitsubishi, απορρίπτει τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλώνοντας πως έχει πέσει θύμα συνωμοσίας και προδοσίας από στελέχη της Nissan, που αντιτίθενται, σύμφωνα με τον ίδιο, στο σχέδιό του για την ενοποίηση της Renault και των συμμάχων της στην Ιαπωνία.

Διάβασε επίσης

Η Nissan “έφαγε” τον Ghosn;

Όπως δήλωσε ο Ghosn, το σχέδιο ενοποίησης της Renault, της Nissan και της Mitsubishi είχε συζητηθεί με τον επικεφαλής της Nissan, Hiroto Saikawa τον Σεπτέμβριο του 2018, σημειώνοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι οι κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες απέρριψε εκ νέου, είναι το αποτέλεσμα συνωμοσίας και προδοσίας, μιας και τα στελέχη της Nissan χρησιμοποίησαν δόλο -κατά τον Ghosn- για να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια.

O Ghosn πίεζε για μια στενότερη ένωση μεταξύ Nissan και Renault, που θα συμπεριελάμβανε πιθανώς και μια πλήρη συγχώνευση, παρά τις ισχυρές επιφυλάξεις στην ιαπωνική εταιρεία.

Η Nissan αντέδρασε άμεσα, θυμίζοντας ότι “ο Saikawa έχει ήδη απορρίψει κατηγορηματικά την έννοια του πραξικοπήματος κατά του Ghosn”. Η εσωτερική έρευνα που διεξάγεται από τον όμιλο από το καλοκαίρι του 2018 “έχει φέρει στο φως σημαντικά και πειστικά στοιχεία υπεξαίρεσης”, πρόσθεσε η ιαπωνική εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέντευξή του, ο Ghosn απέρριψε τις κατηγορίες που χαρακτηρίζουν “δικτατορία” την 19ετή κυριαρχία του.

Ο κόσμος μεταφράζει την ισχυρή ηγεσία ως δικτατορία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με απώτερο στόχο να απαλλαγούν από εμένα,

δήλωσε.

Ο Ghosn βαρύνεται με τρεις κατηγορίες για απιστία και υποβολή εσφαλμένων στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς στις χρηματιστηριακές αρχές για την περίοδο 2010 έως 2018.

Κατά την μοναδική εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου στις 8 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι κατηγορείται άδικα, δηλώνοντας αθώος. Οι δικηγόροι του έχουν καταθέσει αρκετά αιτήματα για την αποφυλάκισή του με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους, αλλά η δικαιοσύνη τα απέρριψε, επικαλούμενη τον κίνδυνο απόκρυψης ή καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και διαφυγής.

Αναφερόμενος στις πληρωμές που κατέβαλε σε εταιρεία Σαουδάραβα επιχειρηματία ήταν εν γνώσει στελέχους της Nissan, ενώ υποστηρίζει ότι και οι κατηγορίες πως δέχθηκε αμοιβή σχεδόν 8 εκατ. ευρώ από ολλανδική κοινοπραξία, αποτελεί “διαστρέβλωση της πραγματικότητας”. Όσο για τις πολυτελείς κατοικίες του σε Ρίο Ντε Τζανέιρο και Βηρυτό έχουν λάβει την έγκριση του νομικού τμήματος της Nissan.

ΠηγήNikkei.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...