Στις αρχές του χρόνου, η McLaren ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της, καθώς ο πρώην επικεφαλής της Porsche στο WEC, Andreas Seidl, αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής της McLaren για την F1.

Τότε, όμως, η βρετανική ομάδα δεν είχε αναφέρει από πότε ο Seidl θα ξεκινήσει να ασκεί τα καθήκοντα του και έπρεπε να φτάσουμε στο σήμερα για να ανακοινώσει η McLaren ότι ο Seidl θα αναλάβει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου από την 1η Μαΐου του 2019, αμέσως μετά τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν.

Να θυμίσω, ότι ο Andreas Seidl χρεώνεται μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών της γερμανικής εταιρίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, καθώς ήταν διευθυντής της ομάδας από το 2015 ως το 2017. Με την αποχώρηση της Porsche από το WEC, o Seidl δεν είχε αναλάβει κάποιο πόστο και έτσι η προσέγγιση της McLaren φαίνεται να τον δελέασε.

Με την προσθήκη του Seidl στη McLaren, o αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Gil De Ferran, θα έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τις υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρίας, όπως τη συμμετοχή της στο Indy 500 τον Μάιο και το πρόγραμμα της 720S GT3.