Σειρά της Ferrari να παρουσιάσει σήμερα το μονοθέσιο της για την φετινή σεζόν της Formula 1. Το μονοθέσιο ονομάζεται SF90 και είναι το 65το μονοθέσιο της Scuderia.

Οδηγοί του θα είναι οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc, με τον CEO της Ferrari, Louis Camilleri, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μονοθεσίου να τονίζει πως φέτος η Ferrari γιορτάζει τα 90στα της γενέθλια και θα επιδιώξουν να κατακτήσουν τα πρωταθλήματα. Όπως είπε:

Το μονοθέσιο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αντανακλώντας τους νέους κανονισμούς για την φετινή σεζόν, διαθέτοντας το ταλέντο του καθενός στη Scuderia.

Οι κυριότερες αλλαγές σε σχέση με το περσινό μονοθέσιο εντοπίζονται στο κόκκινο ματ χρώμα και στις αεροτομές. Σύμφωνα με τον Mattia Binotto, η επιλογή του ματ χρώματος έγινε καθαρά για τεχνικούς λόγους, μιας όπως είπε:

Η εξάλειψη του γυαλιστερού στοιχείου από το χρώμα, μειώνει το βάρος κατά μερικές εκατοντάδες γραμμάρια, τα οποία μπορεί να μην ακούγονται πολλά, αλλά όταν πιέζεις τα πάντα στο όριο, ακόμη και αυτό έχει αποτέλεσμα.

Η μπροστά αεροτομή είναι φαρδύτερη και διαθέτει απλούστερα αεροδυναμικά προφίλ, έχοντας πλάτος 2 μέτρα, ενώ η πίσω είναι φαρδύτερη (από 95 εκατ. έγινε 1,05) και ψηλότερη (από 80 εκατ. έγινε 87). Στην πίσω αεροτομή στεγάζονται πλέον και τα πίσω LED φωτιστικά σώματα, με την υλοποίηση αυτή να είναι παρόμοια με αυτή των LMP1 και LMP2 μονοθεσίων.

Τα bargeboards έχουν μειωθεί σε ύψος (από 47,5 εκατ. σε 35), ενώ ο σχεδιασμός του αγωγού των μπροστινών φρένων έχει απλοποιηθεί. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου αυξάνεται στα 743 κιλά, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και του εξοπλισμού του, που πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 80 κιλά. Η κατανάλωση καυσίμου ανά αγώνα αυξάνεται από 105 σε 110 κιλά. Αν κάποιος πιλότος ζυγίζει λιγότερο από 80 κιλά μαζί με τον εξοπλισμό του, τότε η ομάδα θα μπορεί να τοποθετήσει έρμα μόνο μέσα στο cockpit.

Το κάλυμμα του κινητήρα είναι σημαντικά στενότερο προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου. Η εισαγωγή αέρα έχει παρόμοιο σχήμα με εκείνη του μονοθεσίου του 2016, με το νέο μονοθέσιο να έχει τα ίδια επίπεδα ψύξης σε σχέση με την SF71H.