Επίσημο: Ferrari SF90

Σχετικά άρθρα

Σειρά της Ferrari να παρουσιάσει σήμερα το μονοθέσιο της για την φετινή σεζόν της Formula 1. Το μονοθέσιο ονομάζεται SF90 και είναι το 65το μονοθέσιο της Scuderia.

Οδηγοί του θα είναι οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc, με τον CEO της Ferrari, Louis Camilleri, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μονοθεσίου να τονίζει πως φέτος η Ferrari γιορτάζει τα 90στα της γενέθλια και θα επιδιώξουν να κατακτήσουν τα πρωταθλήματα. Όπως είπε:

Το μονοθέσιο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αντανακλώντας τους νέους κανονισμούς για την φετινή σεζόν, διαθέτοντας το ταλέντο του καθενός στη Scuderia.

https://youtu.be/CTjZzbNyaiI

Οι κυριότερες αλλαγές σε σχέση με το περσινό μονοθέσιο εντοπίζονται στο κόκκινο ματ χρώμα και στις αεροτομές. Σύμφωνα με τον Mattia Binotto, η επιλογή του ματ χρώματος έγινε καθαρά για τεχνικούς λόγους, μιας όπως είπε:

Η εξάλειψη του γυαλιστερού στοιχείου από το χρώμα, μειώνει το βάρος κατά μερικές εκατοντάδες γραμμάρια, τα οποία μπορεί να μην ακούγονται πολλά, αλλά όταν πιέζεις τα πάντα στο όριο, ακόμη και αυτό έχει αποτέλεσμα.

Η μπροστά αεροτομή είναι φαρδύτερη και διαθέτει απλούστερα αεροδυναμικά προφίλ, έχοντας πλάτος 2 μέτρα, ενώ η πίσω είναι φαρδύτερη (από 95 εκατ. έγινε 1,05) και ψηλότερη (από 80 εκατ. έγινε 87). Στην πίσω αεροτομή στεγάζονται πλέον και τα πίσω LED φωτιστικά σώματα, με την υλοποίηση αυτή να είναι παρόμοια με αυτή των LMP1 και LMP2 μονοθεσίων.

Τα bargeboards έχουν μειωθεί σε ύψος (από 47,5 εκατ. σε 35), ενώ ο σχεδιασμός του αγωγού των μπροστινών φρένων έχει απλοποιηθεί. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου αυξάνεται στα 743 κιλά, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και του εξοπλισμού του, που πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 80 κιλά. Η κατανάλωση καυσίμου ανά αγώνα αυξάνεται από 105 σε 110 κιλά. Αν κάποιος πιλότος ζυγίζει λιγότερο από 80 κιλά μαζί με τον εξοπλισμό του, τότε η ομάδα θα μπορεί να τοποθετήσει έρμα μόνο μέσα στο cockpit.

Το κάλυμμα του κινητήρα είναι σημαντικά στενότερο προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου. Η εισαγωγή αέρα έχει παρόμοιο σχήμα με εκείνη του μονοθεσίου του 2016, με το νέο μονοθέσιο να έχει τα ίδια επίπεδα ψύξης σε σχέση με την SF71H.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr