McLaren: Ο Alonso θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως εφεδρικός οδηγός για το 2019

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα Woking παρουσίασε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το νέο της μονοθέσιο, την MCL34, την οποία θα οδηγήσουν οι Carlos Sainz Jr. και Lando Norris. Με την προαγωγή του τελευταίου σε κύριο οδηγό, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι εφεδρικοί οδηγοί της McLaren.

H βρετανική εταιρία υπέγραψε στα τέλη του 2018 με τον Sergio Sette Camara ως εφεδρικό οδηγό, αλλά ο Βραζιλιάνος της Formula 2 δεν είναι ακόμη κατάλληλος για superlicence, δεδομένου ότι δεν έχει αρκετούς πόντους και δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί σε περίπτωση που η ομάδα χρειαστεί αντικατάσταση. Από την άλλη, ο Nyck de Vries έχει αρκετούς βαθμούς για την superlicence, αλλά η ομάδα δεν έχει καθορίσει ακόμα έναν συγκεκριμένο ρόλο για τον Ολλανδό.

Έτσι, ερχόμαστε στον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Fernando Alonso, ο οποίος αποχώρησε μεν στο τέλος της περασμένης σεζόν από τη Formula 1, αλλά παραμένει μέλος της ομάδας και θα τρέξει με τη McLaren στο φετινό Indianapolis 500.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου μονοθεσίου, ο Zak Brown δήλωσε ότι η McLaren έχει μια σειρά επιλογών αν χρειαστεί έναν εφεδρικό οδηγό, λέγοντας:

Ο Fernando εξακολουθεί να είναι μέλος της ομάδας για το Indy 500. Ο Gil [de Ferran] είναι επικεφαλής του σχεδίου για τους οδηγούς μας, έτσι έχουμε μερικές επιλογές για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν χρειαζόμασταν έναν εφεδρικό οδηγό. Νομίζω ότι πιθανότατα δεν θα ανακοινώσουμε τον εφεδρικό οδηγό μας, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν διάφοροι οδηγοί εκεί έξω που αν χρειαστεί κάποιος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να γεμίσει αυτό το ρόλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...