Η JE Design αποτελεί μια από τις γνωστές βελτιωτικές εταιρείες που καταπιάνονται με μοντέλα του VW Group, και κυρίως με τα μοντέλα της Seat. Μετά το off-road πακέτο που ετοίμασε για το Seat Ateca, ο βελτιωτικός οίκος παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες το τελευταίο του project, όπου αναβαθμίζει το Cupra Ateca.

Όπως γνωρίζεις, από το εργοστάσιο το ισπανικό “hot” SUV κινείται με έναν 2-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής. Όμως, με έναν απλό επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, η απόδοση του Cupra Ateca πλέον φτάνει τα 360 άλογα και 450 Nm ροπή, με βενζίνη 98 οκτανίων.

Πλέον, το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε 4,8 δευτ., (-0,4 δευτ.), με την τελική να ανέρχεται στα 259 χλμ/ώρα, από τα 247 χλμ/ώρα που ανακοινώνει το εργοστάσιο.

Εκτός αυτού, η JE Design τοποθετεί στο γρήγορο Ateca νέα προστατευτικά στα φτερά, ενώ το αυτοκίνητο “κάθεται” 30 χλστ. πιο χαμηλά εξαιτίας των νέων ελατηρίων. Οι νέες ζάντες είναι 20 ιντσών, και “ντύνονται” με ελαστικά διαστάσεων 275/30.

Το κόστος της εμφάνισης (bodykit και ζάντες) ανέρχεται στα €7.103, ενώ μαζί με την μηχανική βελτίωση η τελική τιμή φτάνει τα €9.093. Σε αυτές τις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, ούτε το βάψιμο και η τοποθέτηση.