Επίσημο: Τέλος η Sauber, η Alfa Romeo Racing στην F1

Σχετικά άρθρα

Η περσινή χορηγία τίτλου της Alfa Romeo στην Sauber σηματοδότησε την πρώτη σημαντική συμμετοχή της ιταλικής εταιρίας στην F1 από το 1985. Η συνεργασία αυτή αποσκοπούσε πάντοτε να επεκταθεί και σε ένα τεχνικό επίπεδο, ώστε η Alfa Romeo να μπορέσει να συμμετάσχει πιο ενεργά.

Η συνεργασία πλέον επεκτείνεται, με τη διοίκηση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Sauber να παραμένει αμετάβλητο. Πριν λίγα λεπτά, όμως, έγινε γνωστό ότι η ομάδα θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 του 2019 ως Alfa Romeo Racing, αναβιώνοντας αποτελεσματικά την είσοδο της ως εργοστασιακή ομάδα που κέρδισε τα πρωταθλήματα της F1 το 1950 και το 1951. Η Alfa Romeo Racing έχει σαν στόχο την κατάκτηση καλών αποτελεσμάτων στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Frederic Vasseur, επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing δήλωσε σχετικά:

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το 2019 θα συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ως “Alfa Romeo Racing”. Μετά την έναρξη της συνεργασίας μας με την Alfa Romeo το 2018, η ομάδα έκανε τρομερά βήματα προόδου σε τεχνικό, εμπορικό και αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό έδωσε μεγάλο κίνητρο σε όλα τα μέλη της ομάδας και η σκληρή δουλειά φάνηκε στα αποτελέσματα. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη βελτίωση σε κάθε επίπεδο, με το πάθος μας για τους αγώνες και την τεχνολογία να μας οδηγεί.

Από την πλευρά του, ο Mike Manley, CEO της FCA είπε:

Η Alfa Romeo Racing είναι ένα νέο όνομα με μακρά ιστορία στην Formula 1. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Sauber με στόχο να φέρουμε την τεχνολογική υπεροχή της Alfa Romeo και το Ιταλικό αγωνιστικό πνεύμα στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μην αμφιβάλλετε καθόλου, με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, αλλά και τις υψηλές δυνατότητες των Alfa Romeo και Sauber, θα αγωνιστούμε πολύ δυνατά.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2019 η Alfa Romeo Racing θα τρέξει με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Kimi Raikkonen και τον Antonio Giovinazzi. Τα μονοθέσια της Alfa Romeo Racing θα φέρουν το Quadrifoglio, το οποίο από το 1923 συνοδεύει τα αγωνιστικά, αλλά και τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας.

Διάβασε ακόμα

Sauber: Επειδή “γύρισε ο τροχός” πείσαμε τον Raikkonen να έρθει

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...