Έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια προκειμένου να βρεθεί το αγωνιστικό Mazda 254i Le Mans που έτρεξε στον 24ωρο αγώνα αντοχής του 1982. Το αγωνιστικό βασίστηκε στο RX-7 και ήταν ένα από τα δύο που κατασκευάστηκε προκειμένου να συμμετέχει στον θρυλικό αγώνα αντοχής. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά μιας και το ένα (με το νούμερο 82) τερμάτισε στην 14η θέση, ενώ το άλλο (με το νούμερο 83), εγκατάλειψε μετά από 180 γύρους.

Μετά το τέλος του αγώνα, η Mazda μετέφερε τα αγωνιστικά πίσω στην Ιαπωνία προκειμένου να συμμετέχουν στη σειρά αγώνων JPSC. Το ένα αγωνιστικό ήταν βαμμένο σε ροζ χρώμα και το άλλο σε κίτρινο. Το ένα από τα δύο καταστράφηκε σε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα στην πίστα του Fuji, ενώ το άλλο, έκανε την τελευταία του εμφάνιση στον αγώνα Fuji 1000 χλμ του 1984.

Πριν μερικές ημέρες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην πόλη Οκάγιαμα της Ιαπωνίας το ροζ Mazda 254i Le Mans, εκείνο που έτρεξε με το νούμερο 83 στο Le Mans του 1982. Το αυτοκίνητο επιβεβαίωθηκε πως είναι αυθεντικό από το Tachimoto, τον επικεφαλής μηχανικό της Mazdaspeed εκείνη την εποχή. Σήμερα είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα, ενώ κάτω από αυτό, υπάρχουν τα χρώματα του ροζ και του χρυσού, τα χρώματα δηλαδή που αγωνίστηκε σε Le Mans και JPSC.

Πλέον το αυτοκίνητο θα αποκατασταθεί πλήρως από την Powercraft για λογαριασμό της Mazda και ενδεχομένως στο μέλλον θα συμμετάσχει σε διάφορους αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων. Κάτω από το καπό του υπάρχει ο περιστροφικός 13B κινητήρας με διπλό ρότορα, απόδοσης περίπου 300 ίππων, με την ανακατασκευή του να την έχει αναλάβει ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος RE Amemiya.