Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η Taxibeat εξαγοράστηκε στο 100% από την mytaxi, την εταιρία που ανήκει στον όμιλο Daimler, επεκτείνοντας την παρουσία της σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και διευρύνοντας κατά 108.000 τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται λόγος για τους ακριβείς όρους του deal, το Taxibeat θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi, εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi. Οι φήμες πάντως κάνουν λόγω για deal ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Taxibeat ιδρύθηκε από τον Νίκο Δρανδάκη το 2011 και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Περού. Σήμερα, η εφαρμογή διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή μονάδα. Την ίδια ώρα, το ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων  ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. Ο Άντριου Πίνινγκτον, διευθύνων σύμβουλος της mytaxi δήλωσε:

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi. Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το ιδανικό ταίρι για την mytaxi.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Taxibeat, αναγνώρισε πως:

Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat, καθώς στην mytaxi βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας.

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Ὑπόδειγμα… ὑγιοῦς ἀνταγωνισμοῦ._

 • a_f_a

  εξαιρετικη εκτελεση, υπηρεσίες που όμως οπως διαπιστώνω το τελευταίο καιρό φθήνουν, ιδιώς από το γεγονος οτι πια δέχονται οποιοδήποτε “ταριφα” οδηγό. τους έχω στείλει 3 μειλ με ονοματα οδηγών που είχαν πολύ καλές κριτικές αλλα όι τύποι “λίγοι”.
  ο ενας μάλιστα μου λεει σε φάση χαρυ κλυνν “ακουγα ολους που λεγανε για το ταξιμπιτ και μπηκα και εγω να δω τι ειναι…” εγω του ελεγα να πιασει δεξια για να στριψουμε και ο τυπος έχασε τη στροφη και καναμε ολοκληρη βολτα…
  άλλος ειχε ενα ταξί ημι-μπ0υρδέλο εσωτερικά.

 • Mika

  Εκανε το deal της ζωης του δηλαδη ο τυπος που την σκαρφιστηκε…