Επίσημο: Honda e Prototype

Σχετικά άρθρα

Η Honda αποκάλυψε σήμερα το e Prototype, το πρωτότυπο προ-παραγωγής του ηλεκτρικού Honda Urban EV που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης.

Σχεδιασμός

Το μοντέλο αποτελεί βασικό κομμάτι της “Electric Vision” στρατηγικής της Honda για την ευρωπαϊκή αγορά και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία “έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, συνδυάζοντας μοναδικό σχεδιασμό, προηγμένη λειτουργικότητα και εμπνευσμένη δυναμική οδήγησης.”

Ο σχεδιασμός του είναι ρετρό και απλός, μιας και αποτελεί την εξέλιξη του πρωτότυπου Urban EV Concept. Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει πλαϊνούς καθρέπτες, με αυτούς να έχουν δώσει την θέση τους σε κάμερες, ενώ σε αντίθεση με το πρωτότυπο, αυτό είναι πεντάθυρο. Φέρει pop out χειρολαβές, LED φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης να βρίσκεται στο κέντρο του καπό και μέσω LED φωτισμού, να καλωσορίσει και ενημερώσει τον οδηγό για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό, μπορούν να ταξιδέψουν με άνεση τέσσερις επιβάτες, με την κεντρική κονσόλα να αποτελείται από μια τεράστια οθόνη, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός. Ο σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός, το πάτωμα είναι επίπεδο, με όλα τα υλικά που αγγίζουν οι επιβάτες να τα συναντάμε συχνά σε σύγχρονα σπίτια. Ανάμεσά τους υπάρχουν υφασμάτινες επενδύσεις και ξύλινα διακοσμητικά, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται και με κάμερα οπισθοπορείας.

Πλατφόρμα

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Honda για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Αυτή παρότι έχει μικρές διαστάσεις, χαρίζει στο μοντέλο ένα σχετικά μακρύ μεταξόνιο και μεγάλα μετατρόχια, προσφέροντας εξαιρετική αστική ευελιξία και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Ηλεκτροκινητήρας

Ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η μπαταρία, μέσω ταχυφορτιστή, μπορεί να φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά. Η Honda δεν αποκάλυψε νούμερα επιδόσεων ούτε ιπποδύναμης.

Tο Honda Urban EV θα ενσωματώνει το σύστημα Power Manager Concept, που έχει σχεδιαστεί ώστε να αποθηκεύει ενέργεια πιο αποδοτικά και με αυτή να τροφοδοτεί είτε το σπίτι του ιδιοκτήτη, είτε να στέλνεται στο δίκτυο, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να βγάζει κέρδος.

Η ιαπωνική εταιρία θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος. Η Honda θέλει έως το 2025, τα 2/3 των πωλήσεων της στην Ευρώπη να είναι από υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr