Η Tata Motors δεν πουλά την Jaguar Land Rover

Σχετικά άρθρα

Η ινδική Tata Motors θέλοντας να βάλει τέλος στις φήμες που την ήθελαν να πουλά την Jaguar Land Rover, απάντησε μέσω εκπροσώπου της, πως δεν σκέφτεται να πουλήσει μέρος ή ολόκληρο το ποσοστό των μετοχών της Jaguar Land Rover.

H Tata Motors κατέχει το 100% της Jaguar Land Rover, που το τελευταίο τρίμηνο του 2018, κατέγραψε απώλειες της τάξεως των 3,4 δισ. λιρών, περίπου 3,89 δισ. ευρώ. Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως θα απολύσει 4.500 υπαλλήλους της, καθώς επιχειρεί να απλοποιήσει τη διοικητική της δομή. Με την απόλυση των 4.500 υπαλλήλων της η εταιρία θα εξοικονομήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ.

Τον Νοέμβριο του 2018 η Tata Motors ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βρετανικής εταιρίας, που έχει ως στόχο την επαναφορά της εταιρίας σε θετική τροχιά, μιας και αυτή έχει πληγεί σημαντικά από την πτώση των πωλήσεων diesel οχημάτων στην Ευρώπη, από το Brexit, αλλά και από τις εμπορικές διαμάχες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Η Jaguar Land Rover το 2018 πούλησε 592.708 αυτοκίνητα (+4,6%), με την Jaguar να πουλά 180.833 αυτοκίνητα (+1,2%) και την Land Rover 411.875 αυτοκίνητα (+6,9%).

Στις σχετικές ειδήσεις η νέα γενιά της Jaguar XJ θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Θα βασίζεται στην MLA πλατφόρμα και θα προσφέρεται με ιπποδύναμη έως 800 άλογα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...