Μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της, στο περίπτερο της Volkswagen στη Γενεύη συναντάμε τα Streetmate και Cityskater, δύο πρωτότυπα scooters που μας δείχνουν το μέλλον της αστικής κινητικότητας.

Το Streetmate έχει αυτονομία 35 χλμ και τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 2,7 ίππων που τροφοδοτείται με μια αφαιρούμενη μπαταρία 1,3 kWh. Η φόρτιση της ολοκληρώνεται σε 2 ώρες μέσω απλής οικιακής πρίζας και μέσα σε 15 λεπτά με χρήση ταχυφοριστή 500 watt. Η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί από το Streetmate, έτσι ώστε η φόρτισή της να γίνει ευκολότερα στο σπίτι ή στο γραφείο.

Διαθέτει δισκόφρενα, μπροστά-πίσω, έχει σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών, και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Ο αναβάτης μπορεί να είναι όρθιος ή να κάθεται, με μια αδιάβροχη οθόνη 5,3″ να βρίσκεται στο κέντρο του τιμονιού και να προβάλει τις απαραίτητες πληροφορίες. Αντί για κλειδί, το Streetmate βάρους 65 κιλών, χρησιμοποιεί μια ειδική εφαρμογή στο smartphone του αναβάτη.

Το Cityskater φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 0,5 ίππου που του προσφέρει τελική ταχύτητα 20 χλμ/ώρα και αυτονομία 15 χλμ. Ζυγίζει 15 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί με άνεση στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Η Skoda από τη μεριά της μας δείχνει το Klement, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο scooter που φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 6 ίππων και μοιάζει με ποδήλατο. Ζυγίζει 25 κιλά, έχει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία 60 χιλιομέτρων. Διαθέτει δισκόφρενα, ενσωματωμένα LED φώτα στα πεντάλ, τα οποία λειτουργούν ως γκάζι και φρένο, ενώ υπάρχει και LED φως ημέρας.

Τόσο η Skoda, όσο και η Volkswagen δηλώνουν πως εξετάζουν σοβαρά να βγάλουν τα πρωτότυπα αυτά στη παραγωγή.