Το Nissan Leaf έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που ξεπερνά το ορόσημο των 400.000 πωλήσεων. Το μοντέλο βρίσκεται στην αγορά από το 2010 και σύμφωνα με την Nissan, οι ιδιοκτήτες του έχουν διανύσει περισσότερα από 10 δισ. χιλιόμετρα, κάτι που οδήγησε στην εξοικονόμηση 3,8 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ετησίως.

Το Leaf προσφέρεται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, με 6 ώρες της Λατινικής Αμερικής να προστίθεται στη λίστα έως τα μέσα του 2019, ενώ επιπλέον 7 χώρες σε Ασία και Ωκεανία θα προστεθούν έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Είναι το top-seller ηλεκτρικό στην Ευρώπη και το best-seller αυτοκίνητο στην Νορβηγία.

Στις σχετικές ειδήσεις η Nissan έκανε γνωστό πως από το 2022 θα πουλά στην Ευρώπη μοντέλα που θα εξοπλίζονται με το σύστημα e-Power. Αυτό διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα. Επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν e-Power προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση, με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Ο κινητήρας βενζίνης, που χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου.

1Διάβασε επίσης

Σύστημα e-Power από τη Nissan για τα ηλεκτρικά της

Επί του παρόντος, το e-Power είναι διαθέσιμο στα Note και Serena στην Ιαπωνία. Περισσότερο από το 70% των πωλήσεων του Note και σχεδόν οι μισές πωλήσεις του Serena στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, είναι σε εκδόσεις με το e-Power.

H Nissan πιστεύει πως μέχρι το 2022, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα πενταπλασιαστούν και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η αύξηση θα είναι διπλάσια από το μέσο όρο της αγοράς.