Πατέντα της Toyota που ψεκάζει δακρυγόνο στην καμπίνα αν εντοπιστεί κλέφτης

Σχετικά άρθρα

Η ιαπωνική εταιρία κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα ψεκασμού αρωμάτων, το οποίο όμως θα μπορούσε να ψεκάζει και δακρυγόνο αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota θέλει με το σύστημα αυτό να καταλαβαίνει ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να ψεκάζει το αγαπημένο άρωμα του οδηγού σε όλη την καμπίνα. Το σύστημα θα λειτουργεί εντοπίζοντας το τηλέφωνο του οδηγού ή του επιβάτη, ψεκάζοντας εκ των προτέρων το προτιμώμενο άρωμά. Μια ακόμα λειτουργία του συστήματος θα είναι ο καθαρισμός από οσμές της καμπίνας όταν δεν υπάρχουν επιβάτες μέσα.

Ωστόσο, ίσως η χρήση με το περισσότερο ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα του συστήματος να ψεκάσει δακρυγόνο αέριο. Αν το σύστημα ανιχνεύσει μια παράνομη προσπάθεια εκκίνησης του κινητήρα, τότε ψεκάζεται δακρυγόνο αέριο στην καμπίνα για να σταματήσει τους κλέφτες να απομακρυνθούν με το όχημα.

Παραμένει άγνωστο εάν αυτή η πατέντα περάσει κάποια στιγμή στη παραγωγή.

ΠηγήUSPTO

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...