Η Bentley παρουσιάζει τις V8 εκδόσεις της νέας Continental GT Coupe και Continental GT Convertible που φορούν τον V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 550 ίππων με 770 Nm ροπής.

Η Coupe κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ η Convertible τα κάνει σε 4,1 δευτερόλεπτα (3,7 δευτερόλεπτα με τον W12 6,0-λίτρο κινητήρα). Η τελική ταχύτητα τόσο στην Continental GT V8 όσο και στην Continental GT V8 Convertible ανέρχεται στα 318 χλμ/ώρα.


Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης τεσσάρων κυλίνδρων προκειμένου όταν δεν απαιτείται όλη η δύναμη του, να μειώνεται η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων του, με το σύστημα να ενεργοποιείται άμεσα, μέσα σε 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου, όταν απαιτηθεί.

Υπάρχει ενεργό έξυπνο σύστημα τετρακίνησης, που κατά βάση, στέλνει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς. Τα αυτοκίνητα μπορούν να εξοπλιστούν με ζάντες από 20″ έως 22″, υπάρχουν 7 διαφορετικά χρώματα για την μαλακή υφασμάτινη οροφή της Convertible και στιλιστικά το μόνο που ξεχωρίζει το V8 μοντέλο από το W12, είναι τα λογότυπα V8 στα μπροστινά φτερά, όπως και οι τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων.