30 νέα μοντέλα από τη Skoda μέχρι το 2022

Σχετικά άρθρα

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της τσέχικης εταιρίας, ο CEO της Skoda, Bernhard Maier, ανακοίνωσε ότι η εταιρία του θέλει να γίνει ακόμα μεγαλύτερος παίκτης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, και για αυτό τον λόγο θα λανσάρει πάνω από 30 νέα μοντέλα μέχρι και το τέλος του 2022.

Ο Maier τόνισε ότι το γεγονός ότι περισσότερα από 10 μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα θα είναι εν μέρει ή πλήρως ηλεκτρικά, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η εταιρία ανέφερε ότι θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω, αλλά ξέρουμε ότι σύντομα θα δούμε την plug-in hybrid έκδοση του Superb, ένα ηλεκτρικό crossover που θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του VW Group και θα αντλεί στοιχεία από το Vision IV Concept, ενώ στο τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Citigo, κάτι που παράλληλα θα σημάνει την οριστική κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης για το mini μοντέλο της. Μέσα στο 2019 θα παρουσιαστεί και η νέα Octavia.

Η Skoda θα κατασκευάσει 3 ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στην MEB πλατφόρμα του VW Group, με το ένα να βασίζεται στο Vision IV concept που είδαμε στις αρχές του μήνα στην έκθεση της Γενεύης.

Εκτός των παραπάνω, η Skoda ανακοίνωσε ότι το 2018 έκανε ρεκόρ πωλήσεων και εσόδων, καθώς κατάφερε να παραδώσει 1.253.700 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 4,4% σε σύγκριση με το 2017. Τα έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4% σε € 17,3 δισ., και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε € 1,38 δισ.

Κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Skoda θα επενδύσει 2 δισ. ευρώ σε υπηρεσίες ηλεκτρικής κινητικότητας και νέες υπηρεσίες. Τέλος, το 2018 επενδύθηκαν πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ στα εργοστάσια της στην Τσεχία, με την εταιρία να φαίνεται να έχει καταλήξει στη Σερβία για την ανέγερση μιας νέας μονάδας παραγωγής. Εκτός από την Τσεχική Δημοκρατία, αυτοκίνητα της Skoda συναρμολογούνται στη Σλοβακία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Αλγερία, την Ινδία και την Κίνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...