Το λανσάρισμα του Audi E-Tron είχε αρχικά οριστεί για τα τέλη του περασμένου έτους , αλλά στα τέλη Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα καθυστερήσουν λίγες εβδομάδες, εξαιτίας ενός bug στο λογισμικό του αυτοκινήτου. Έπειτα, υπήρχαν αναφορές ότι οι πρώτοι πελάτες θα πάρουν τα αυτοκίνητα τους τον Φεβρουάριο, και όχι μέσα στον Ιανουάριο όπως ήταν αρχικά ο προγραμματισμός. Αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη ξεκίνησε πριν περίπου 10 ημέρες.

Έτσι, παρότι έχουν περάσει επτά μήνες από την στιγμή που ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στις Βρυξέλλες του Βελγίου, η Audi αντιμετωπίζει το σκληρό πρόσωπο της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου είναι 300 αυτοκίνητα ημερησίως, αλλά από αυτό δεν βγαίνουν ούτε τα μισά.

Η αιτία -παρότι δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση- είναι πιθανώς η LG Chem. Η κορεάτικη εταιρεία κατασκευάζει τις μπαταρίες στην Πολωνία, αλλά το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν μπορεί να παραδώσει αρκετά γρήγορα της μπαταρίες που θέλει η Audi, ενώ υπάρχει περιορισμός και στους ηλεκτροκινητήρες, που έρχονται από το εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Gyor, της Ουγγαρίας.

Ο χρόνος αναμονής για το E-Tron είναι τουλάχιστον πέντε μήνες, με την Audi να έχει πάνω από 20.000 παραγγελίες. Παραμένει άγνωστο, όμως, αν οι πελάτες της εταιρίας είναι πρόθυμοι να περιμένουν τόσο.