Ο Fernando Alonso βρέθηκε σήμερα στη Νότιο Αφρική και οδήγησε λίγο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ το αγωνιστικό Hilux της Toyota Gazoo Racing South Africa του Nassar Al-Attiyah, με το οποίο ο τελευταίος έτρεξε και κέρδισε στο φετινό Rally Dakar.

Σε δηλώσεις του μετά την δοκιμή, ο Alonso ήταν πολύ χαρούμενος από αυτή τη νέα του εμπειρία, αλλά παραδέχτηκε ότι -παρότι έχει τρέξει σε διάφορα πρωταθλήματα- το αγωνιστικό Hilux του επέφερε μεγαλύτερη σωματική καταπόνηση απ’ότι έχει συνηθίσει.

Ο Ισπανός δηλώνει πως είναι ανοικτός στο να συμμετέχει στο Rally Dakar, αφού πρώτα κατακτήσει το Triple Crown. Αν το καταφέρει, τότε γιατί να μην πάει και για το Quadruple Crown, παίρνοντας τη νίκη και στο Rally Dakar, και να γίνει ο μοναδικός οδηγός που θα έχει καταφέρει να κερδίσει το GP του Μονακό, τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, τα 500 μίλια της Indianapolis και το Rally Dakar.

Ο Alonso δηλώνει πως θα συμμετάσχει σε ένα Rally Dakar μόνο αν νοιώθει σίγουρος πως θα είναι ανταγωνιστικός και πως θα πλαισιώνεται από τους σωστούς ανθρώπους.