Ανανέωση: Οι The Financial Times με άρθρο τους αναφέρουν πως η Daimler έχει συμφωνήσει να πουλήσει το 50% της Smart στη κινέζικη Geely Automobile Holdings. Η πώληση θα επιβεβαιωθεί πριν από την έκθεση της Σαγκάη τον Απρίλιο. Να θυμίσω πως πέρυσι η Geely έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler, μια και αγόρασε το 9,69% των μετοχών της έναντι του ποσού των 9 δισ. δολαρίων.

H Daimler, η μητρική εταιρία της Smart, θα αποφασίσει μέσα στον χρόνο ποιο θα είναι το μέλλον της Smart. Σύμφωνα με την Handelsblatt, η Smart χάνει ετησίως 500 με 700 εκατ. ευρώ και ο νέος CEO της Daimler, o Ola Kallenius, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της Γερμανικής εταιρίας από τον Μάιο, δεν θα διστάσει να “σκοτώσει” την Smart εάν κριθεί απαραίτητο.

Η Daimler έχει μετατρέψει ήδη την Smart σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη φίρμα, μιας και σύντομα θα καταργήσει όλες τις εκδόσεις που εξοπλίζονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, προσφέροντας στην αγορά μονάχα αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Σύμφωνα με την Handelsblatt, η κίνηση αυτή είναι πολύ δαπανηρή μακροπρόθεσμα και μη οικονομικά βιώσιμη. To 2018 η Smart πούλησε 128.802 αυτοκίνητα, -4,6% σε σχέση με το 2017.