Η Porsche έχει ξεκινήσει την τελική φάση δοκιμών εξέλιξης της Taycan, προτού την παρουσιάσει επίσημα τον προσεχή Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι δοκιμές θα γίνουν σε περισσότερες από 30 χώρες με θερμοκρασίες από -35 έως 50 βαθμοί Κελσίου, προκειμένου η Porsche να βεβαιωθεί πως η Taycan μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η Porsche δηλώνει πως μέχρι να βγει η Taycan στην αγορά στα τέλη του έτους, θα έχει καλύψει περισσότερα από 6 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών σε όλο τον κόσμο, ενώ ήδη έχει καλύψει 10 εκατ. χιλιόμετρα ψηφιακών δοκιμών σε υπολογιστές και σε προσομοιωτές. Παράλληλα σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η Taycan θα μπορεί να γυρνά στο Nurburgring σε λιγότερο από 8 λεπτά.

Η Taycan θα έχει αρχική τιμή μεταξύ €65.000 και €75.000 και θα προσφέρεται σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και απόδοσης. Η βασική έκδοση θα παράγει 402 άλογα, η μεσαία (4S) 536 άλογα και η κορυφαία (Turbo) 600+ άλογα.

Όλες θα είναι τετρακίνητες, με την Porsche να εξετάζει και μια φθηνότερη πισωκίνητη έκδοση, η οποία θα γίνει διαθέσιμη αρκετούς μήνες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου.

Η Porsche αναφέρει πως η Taycan διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, ενώ ετοιμάζει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, όπως και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό θα συναντάμε και ένα μπλοκέ πίσω διαφορικό. Η έκδοση των 600+ ίππων θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτ, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12, έχοντας αυτονομία 500 χλμ.

1Διάβασε επίσης

Porsche Taycan με 600+ άλογα