Porsche Taycan με 600+ άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Porsche ανακοίνωσε επίσημα πως η Taycan, η έκδοσης παραγωγής του πρωτότυπου Mission E θα αποδίδει έως 600+ άλογα. Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2019 -κατά πάσα πιθανότητα στην έκθεσης της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο και ο σχεδιασμός του θα διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο, διαθέτοντας ταυτόχρονα στοιχεία των 911 και Panamera.

Το μοντέλο θα έχει αρχική τιμή τις €65.000 με €75.000, θα έχει κύκλο ζωής 5-7 ετών και θα προσφέρεται σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και απόδοσης. Η βασική έκδοση θα παράγει 402 άλογα, η μεσαία 536 άλογα και η κορυφαία 600+ άλογα. Όλες θα είναι τετρακίνητες, με την Porsche να εξετάζει και μια φθηνότερη πισωκίνητη έκδοση, η οποία θα γίνει διαθέσιμη αρκετούς μήνες μετά το λανσάρισμα του μοντέλου.

Η Porsche αναφέρει πως η Taycan διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, ενώ ετοιμάζει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, όπως και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό θα συναντάμε και ένα μπλοκέ πίσω διαφορικό. Η έκδοση των 600+ ίππων θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτ, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12, έχοντας αυτονομία 500 χλμ.

Η Taycan θα είναι μικρότερη σε διαστάσεις από την Panamera, αλλά θα προσφέρει τους ίδιους χώρους στο εσωτερικό, μιας και η χρήση των ηλεκτροκινητήρων σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, επιτρέπουν την Porsche να επεκτείνει το εσωτερικό. Ο Stefan Weckbach, επικεφαλής ανάπτυξης του αυτοκινήτου δήλωσε πως το μοντέλο θα είναι ένα σεντάν της C κατηγορίας, αλλά το εσωτερικό του θα έχει το μέγεθος ενός σεντάν της D κατηγορίας.

Η Porsche θέλει η Taycan να είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο επιδόσεων, κάνοντας το μοντέλο να έχει άμεσο σύστημα διεύθυνσης και μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρατήσει τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες ανθεκτικούς στη θερμότητα, δημιουργώντας έτσι ένα σύνθετο κύκλωμα ψύξης, προκειμένου να εξασφαλίσει πως η απόδοση του αυτοκινήτου θα παραμείνει σταθερή και επαναλαμβανόμενη. Μάλιστα λόγω των μπαταριών που θα είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, η Taycan θα έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους από την 911.

Το 80% των μπαταριών, 400 χλμ αυτονομίας δηλαδή θα φορτίζουν μέσα σε 15 λεπτά, όταν γίνεται χρήση ταχυφορτιστή 800V, ενώ με μόλις 4 λεπτά φόρτισης θα αποκτά αυτονομία 100 χλμ.

Στόχος της Porsche είναι αρχικά κατασκευάζει 20.000 Taycan ετησίως, ενώ αργότερα θα προσφέρεται σε Cross Turismo, coupe και cabriolet εκδόσεις, με την εταιρία να επενδύει 500 εκατ. για τον σκοπό αυτό. Η Porsche θα επενδύσει συνολικά περισσότερα από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνητη, ενώ περίπου 1 δισ. ευρώ θα επενδυθεί στην ηλεκτροδότηση και υβριδοποίηση της υφιστάμενης γκάμας της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche έδωσε το video της Taycan Turbo GT που διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Porsche παρουσίασε την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT, και σήμερα η γερμανική εταιρία δημοσίευσε...

Porsche: Το καλοκαίρι η παρουσίαση της υβριδικής 911

Το Νοέμβριο του 2018, η Porsche αποκάλυψε την όγδοη γενιά της 911 (992), με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του θρυλικού...

Techart GTstreet R Touring. Μια 911 Turbo S με 800 άλογα

Η Techart παρουσίασε το GTstreet R Touring πακέτο για την Porsche 911 Turbo S. Εξωτερικά δαθέτει νέο bodykit αποτελούμενο από περισσότερα από 40 εξαρτμήματα,...
Autoblog.gr