Η Nissan απάλλαξε επίσημα τον Carlos Ghosn από τα καθήκοντα του

Σχετικά άρθρα

Η Nissan πραγματοποίησε σήμερα την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της στο Grand Prince Hotel New Takanawa στο Τόκιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν 4.119 μέτοχοι και η συνέλευση διήρκεσε 2 ώρες και 57 λεπτά.

Κατά τη συνεδρίαση, οι μέτοχοι ενέκριναν την απαλλαγή από τα διευθυντικά καθήκοντα του Carlos Ghosn και του Greg Kelly, και τον διορισμό του Jean-Dominique Senard της Renault ως διευθυντή, υπό τον όρο να εγκριθεί από τη Renault η αποπομπή του Ghosn.

Ο διευθύνων σύμβουλος Hiroto Saikawa και άλλα στελέχη της Nissan υποκλίθηκαν ζητώντας την συγχώρεση από τους μετόχους για το σκάνδαλο που αμαύρωσε το όνομα της ιαπωνικής εταιρίας, με τον Saikawa να δηλώνει:

Ζητώ βαθιά, βαθιά συγνώμη για όλες τις ανησυχίες και τα προβλήματα που έχουμε προκαλέσει. Αυτό είναι ένα πρωτοφανές και απίστευτο παράπτωμα από ανώτερο στέλεχος.

Οι θυμωμένοι μέτοχοι ζήτησαν εξηγήσεις για το πώς δεν είχαν γίνει γνωστές εδώ και χρόνια οι παραβιάσεις του Ghosn, που είχαν τόσο μεγάλη κλίμακα. Ο Ken Miyamoto, 65 ετών, μέτοχος της Nissan, δήλωσε απογοητευμένος, τονίζοντας:

Είναι πραγματικά πολύ κρίμα, καθώς ήταν ένας εξαιρετικός manager. Υποθέτω ότι έγινε αυτάρεσκος, καθώς όλοι τον εκθείαζαν πάρα πολύ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...

H Nissan teasάρει το Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai, και σήμερα η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο teaser video...