Η Nissan πραγματοποίησε σήμερα την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της στο Grand Prince Hotel New Takanawa στο Τόκιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν 4.119 μέτοχοι και η συνέλευση διήρκεσε 2 ώρες και 57 λεπτά.

Κατά τη συνεδρίαση, οι μέτοχοι ενέκριναν την απαλλαγή από τα διευθυντικά καθήκοντα του Carlos Ghosn και του Greg Kelly, και τον διορισμό του Jean-Dominique Senard της Renault ως διευθυντή, υπό τον όρο να εγκριθεί από τη Renault η αποπομπή του Ghosn.

Ο διευθύνων σύμβουλος Hiroto Saikawa και άλλα στελέχη της Nissan υποκλίθηκαν ζητώντας την συγχώρεση από τους μετόχους για το σκάνδαλο που αμαύρωσε το όνομα της ιαπωνικής εταιρίας, με τον Saikawa να δηλώνει:

Ζητώ βαθιά, βαθιά συγνώμη για όλες τις ανησυχίες και τα προβλήματα που έχουμε προκαλέσει. Αυτό είναι ένα πρωτοφανές και απίστευτο παράπτωμα από ανώτερο στέλεχος.

Οι θυμωμένοι μέτοχοι ζήτησαν εξηγήσεις για το πώς δεν είχαν γίνει γνωστές εδώ και χρόνια οι παραβιάσεις του Ghosn, που είχαν τόσο μεγάλη κλίμακα. Ο Ken Miyamoto, 65 ετών, μέτοχος της Nissan, δήλωσε απογοητευμένος, τονίζοντας:

Είναι πραγματικά πολύ κρίμα, καθώς ήταν ένας εξαιρετικός manager. Υποθέτω ότι έγινε αυτάρεσκος, καθώς όλοι τον εκθείαζαν πάρα πολύ.