Η νέα σύλληψη του Carlos Ghosn χαρακτηρίζεται από τους δικηγόρους του ως παράνομη, μιας και λόγω αυτής, ο Ghosn έχει διακόψει τη θεραπεία του για χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, από την οποία πάσχει ο πρώην επικεφαλής της Renault-Nissan, ως αποτέλεσμα της θεραπείας του για υψηλή χοληστερόλη.

Η ομάδα υπεράσπισης του Ghosn, σε έγγραφα που προετοιμάστηκαν μετά την σύλληψή του για τέταρτη φορά από τους εισαγγελείς του Τόκιο την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι η τελευταία σύλληψη είχε σκοπό να διακόψει την προετοιμασία της υπεράσπισής του και να τον εξαναγκάσει να ομολογήσει ένοχος. Η διακοπή της θεραπείας του για την “ευκολία της έρευνας των εισαγγελέων” ήταν “απάνθρωπη”, ανέφερε η υπεράσπιση.

Ο Ghosn έχει υψηλή χοληστερόλη και, ως αποτέλεσμα της θεραπείας, πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ραβδομυόλυση, ένα σύνδρομο στο οποίο οι μυϊκές ίνες απελευθερώνουν τις ουσίες τους στη ροή του αίματος.

1Διάβασε επίσης

Ο Carlos Ghosn κατηγορεί ανοικτά στελέχη της Nissan για πισώπλατα μαχαιρώματα

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης μια αναφορά από τη σύζυγο του Ghosn, Carole, η οποία αναφέρει ότι οι εισαγγελείς την εμπόδισαν να έρθει σε επαφή με το δικηγόρο της το πρωί της σύλληψης του συζύγου της. Επίσης τα έγγραφα αναφέρουν πως υποβλήθηκε επανειλημμένα σε σωματικούς ελέγχους, αναγκάστηκε να κρατήσει την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή όταν χρησιμοποιούσε την τουαλέτα και ότι μια γυναίκα ερευνητής ήταν παρούσα στο μπάνιο όταν ήθελε να κάνει ντους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον άντρα της.