Η Toyota μαζί με την Subaru έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη των νέων GT86 και BRZ και φήμες θέλουν τα νέα μοντέλα να χρησιμοποιούν την TNGA πλατφόρμα της Toyota.

Τα τωρινά μοντέλα βασίζονται σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα του Impreza, αλλά η νέα SGP πλατφόρμα (Subaru Global Platform) δεν μπορεί να φιλοξενήσει πισωκίνητα μοντέλα. Με τις δύο εταιρίες να έχουν αποκλείσει κάθε σενάριο ώστε τα νέα GT86 και BRZ να είναι προσθιοκίνητα ή τετρακίνητα, η λογική λέει πως αυτά θα βασίζονται στην TNGA πλατφόρμα της Toyota, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πισωκίνητα μοντέλα.

Πάνω στην TNGA πλατφόρμα έχουν κατασκευαστεί ήδη πολλά μοντέλα της Toyota και στα νέα GT86 και BRZ θα συμβάλει στην εξοικονόμηση βάρους και στην βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το GR HV Sports concept που παρουσιάστηκε το 2017 μας δείχνει κάτι από τα επόμενα GT86 και BRZ. Παλαιότερες αναφορές θέλουν την Toyota και την Subaru να αναπτύσσουν από κοινού έναν νέο 2,4-λίτρων κινητήρα για την επόμενη γενιά των GT86 και BRZ.