Δέκα ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της διεξαγωγής του Rally Dakar από το 2020 στη Σαουδική Αραβία, διεξήχθη σήμερα η συνέντευξη τύπου όπου έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του αγώνα. Η εκδήλωση έγινε στην πόλη Al-Qiddiya, κοντά στη πρωτεύουσα Riyadh και το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

Η οργανωτική επιτροπή ASO (Amaury Sport Organization) έκανε γνωστό ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου από τη Jeddah, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που βρίσκεται στη δυτική ακτή, με την καρό σημαία να πέφτει στις 17 Ιανουαρίου στην πόλη Al-Qiddiya μετά από 12 ημερήσιες ειδικές διαδρομές και πάνω από 9.000 χιλιόμετρα αγώνα. Έχει προγραμματιστεί μια ημέρα ανάπαυσης στις 11 Ιανουαρίου στο Riyadh.

Δεδομένης της φύσης των εδαφών της Σαουδικής Αραβίας, μεγάλο μέρος της διαδρομής του αγώνα θα χαρακτηρίζεται από αμμόλοφους -όπως στο φετινό Dakar στο Περού- καθώς οι αγωνιζόμενοι θα διασχίσουν την έρημο Rub ‘al Khali. Το πρώτο στάδιο του αγώνα περιλαμβάνουν μερικά κομμάτια με τύπου WRC ειδικές διαδρομές και ορεινές διαδρομές.

Η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία αναμένεται να έχει πενταετή διάρκεια, αν και αυτό δεν αποκλείει άλλες χώρες να ενταχθούν στη διαδρομή μέσα σε αυτά τα χρόνια. Η χώρα έδωσε στην ASO 15 εκατ. δολάρια, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τον αγώνα, χρήματα που ήταν 5 φορές περισσότερα από αυτά που πρόσφεραν οι αρχές της Χιλής (3 εκατ. δολάρια), ενώ πρόταση για να πάρουν το Rally Dakar έκανε τόσο η Κίνα, όσο και οι χώρες της Βορείου Αφρικής.

1Η συνέντευξη τύπου

2Η ιστορία 40 χρόνων του Dakar

3Τα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας