Η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα πως το πρώτο της ID μοντέλο ονομάζεται τελικά ID.3, με τις προπαραγγελίες του να ξεκινούν άμεσα, με το μοντέλο να έχει αρχική τιμή μικρότερη των 30.000 ευρώ στη Γερμανία. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα σε 29 αγορές της Ευρώπης, με την Ελλάδα να μην βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

Αρχικά θα προσφέρεται στην έκδοση ID.3 1ST special edition η οποία θα περιοριστεί σε 30.000 μονάδες και φέρει πλούσιο εξοπλισμό. Εξοπλίζεται με την μεσαίου μεγέθους μπαταρία που προσφέρει αυτονομία 420 χλμ και έχει αρχική τιμή στη Γερμανία μικρότερη των 40.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να προχωρήσουν σε μια προπαραγγελία, πρέπει να καταθέσουν 1.000 ευρώ.

Το όνομα “3” επιλέχθηκε για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί η Volkswagen το θεωρεί ως το τρίτο σημαντικότερο μοντέλο της ιστορίας της μετά τα Beetle και Golf και ο δεύτερος γιατί είναι ένα αυτοκίνητο της 3ης, compact κατηγορίας.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις χωρητικότητας της μπαταρίας. που θα του χαρίζουν αυτονομία 330, 420 και 550 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Η Volkswagen προσφέρει στους αγοραστές των ID.3 1ST special edition δωρεάν φόρτιση 2.000 kWh μέσω του app We Charge και του δικτύου Ionity. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται κατά τα μέσα του 2020, με την εταιρία να έχει ως στόχο να παραδίδει περισσότερα από 100.000 ID.3 ετησίως.

Το ID.3 1ST special edition θα προσφέρεται σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα και τρεις εκδόσεις, την ID.3 1ST, την ID.3 1ST Plus που διαθέτει επιπλέον IQ. Light και δίχρωμο εξωτερικό και εσωτερικό και την ID.3 1ST Max με μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή και head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.