O νέος CEO της Daimler θέλει συμμαχίες για να μειώσει τα κόστη

Σχετικά άρθρα

Η Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει από το περασμένο φθινόπωρο πως ο νυν CEO της, Dieter Zetsche, θα αποχωρήσει από τη θέση του μετά από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου του 2019 και την θέση του θα πάρει ο Σουηδός Ola Kallenius.

Σε χθεσινή του δήλωση, ο μελλοντικός διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου, δήλωσε ότι η Daimler θέλει να μειώσει σημαντικά το κόστος ανάπτυξης των νέων μοντέλων της Mercedes-Benz μέχρι το 2025 και παράλληλα να εντείνει τις συμμαχίες με τους συμμάχους της ως έναν τρόπο βελτίωσης/αύξησης των περιθωρίων κέρδους.

Χαρακτηριστικά, ο Kaellenius τόνισε:

Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο κόστος των πλατφορμών των αυτοκινήτων. Από εδώ που βρισκόμαστε τώρα, πρέπει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μέχρι το 2025 όσον αφορά το κόστος. Αυτό συνεπάγεται ότι οι συνεργασίες θα αυξηθούν. Οι συμμαχίες δεν θα είναι όχι μόνο με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές, αλλά και με εταιρείες τεχνολογίας.

Η Mercedes θα προχωρήσει στην μείωση 10.000 θέσεων εργασίας, προκειμένου να εξοικονομήσει 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2021. Να σημειωθεί πως η Daimler είδε τα λειτουργικά της κέρδη να παρουσιάζουν πτώση 22% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ αναγκάστηκε να πληρώσει περίπου 2 δισ. ευρώ για την επιδιόρθωση περίπου 30.000 αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιό της στην πόλη Tuscaloosa της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, μιας και αυτά διέθεταν ελαττωματικά ηλεκτρονικά συστήματα που για την επιδιόρθωση τους χρειάστηκαν εκτεταμένες επισκευές.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...