Νέο Opel Corsa. Αυτό είναι

Σχετικά άρθρα

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας γενιάς του Opel Corsa. Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες μας δείχνουν το Corsa-e, της αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου, που αναμένεται να φορά το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα με το Peugeot e-208, απόδοσης 136 ίππων με αυτονομία 340 χλμ ανά φόρτιση.

Το νέο Corsa θα παρουσιαστεί επίσημα το ερχόμενο φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και σύμφωνα με την Opel θα ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά, με όλες τις εκδόσεις του: diesel, βενζίνης και ηλεκτρική, να επωφελούνται από τη μείωση βάρους, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται τόσο η δυναμική συμπεριφορά όσο και η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

Η ελαφρύτερη έκδοση της επόμενης γενιάς, πέφτει ακόμα και κάτω από τα 1.000 κιλά – εξαιρουμένου του οδηγού, μιας και το πεντάθυρο μοντέλο θα ζυγίζει 980 κιλά. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του είναι 108 κιλά ελαφρύτερο. Πρόκειται για μία εξοικονόμηση βάρους της τάξεως του 10% περίπου, με παρόμοιο μήκος 4,06 μέτρων.

Χρησιμοποιώντας ατσάλι διαφόρων κατηγοριών και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες μεθόδους συγκόλλησης, οι ειδικοί κατάφεραν να μειώσουν αισθητά το βάρος του Corsa. Στην όλη διαδικασία περιλαμβάνεται η συστηματική χρήση κραμάτων υψηλής και υπερυψηλής αντοχής και η βελτιστοποίηση διαδρομών απόσβεσης φορτίου, συνδέσεων, δομής και μορφής.

Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το σασί αμέσως μετά τη συναρμολόγηση του (body-in-white) είναι 40 κιλά ελαφρύτερο. Το νέο Corsa βασίζεται στη νέα πολύ-ενεργειακή CPM πλατφόρμα (multi-energy) για μικρά και συμπαγή μοντέλα, που υποστηρίζει τη λειτουργία ποικίλων συστημάτων κίνησης.

Οι αλουμινένιοι κινητήρες μειωμένου βάρους, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση των εμπρός και πίσω αξόνων, συμβάλλουν επίσης στο χαμηλό συνολικό βάρος. Οι συμπαγείς τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες ζυγίζουν περίπου 15 κιλά λιγότερο από τις προηγούμενες τετρακύλινδρες μονάδες παρόμοιας ιπποδύναμης. Οι 1.200αριδες τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες αποδίδουν από 75 έως 128 άλογα, με τον 1.500άρη diesel να αποδίδει 99 άλογα.

Το αλουμινένιο καπό του κινητήρα, που αν και μεγαλύτερο, εξοικονομεί 2,4 κιλά σε σχέση με αυτό του προηγούμενου μοντέλου. Τα καθίσματα έχουν συνεισφέρει επίσης στη μείωση βάρους. Η νέα, βελτιστοποιημένη δομή των καθισμάτων εξοικονομεί συνολικά 10 κιλά – 5,5 κιλά μπροστά, 4,5 κιλά πίσω με τη χρήση ενός νέου, ελαφρύτερου μονωτικού υλικού.

Το αυτοκίνητο φέρει IntelliLux Matrix LED προβολείς και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, ηλεκτρικό χειρόφρενο και μεταλλικές λεπτομέρειες.

Το μήκος του νέου Corsa έχει αυξηθεί κατά 40 mm, ενώ το πλάτος κατά 18 mm, με το ύψος του να έχει μειωθεί κατά 48 mm. Το μοντέλο μετρά 4,06 μέτρα μήκος, έχοντας 28 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,54 μέτρα). Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερους χώρους στο εσωτερικό και στον χώρο αποσκευών, με τον τελευταίο να φτάνει πλέον τα 309 λίτρα, 25 περισσότερα από την τρέχουσα γενιά.

Διάβασε ακόμη

Το νέο Opel Corsa OPC θα είναι ηλεκτρικό

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...