Η Seat παρουσιάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Το Mii electric, όπως και το Skoda Citigoe iV, παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 83 ίππων με 212 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh.

Αυτή θα προσφέρει αυτονομία έως 260 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP. Τα 0-50 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% σε 1 ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW.

Το μοντέλο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Mii λόγω του νέου λογότυπου στο πίσω μέρος, των αυτοκόλλητων στα πλαϊνά και των ζαντών 16 ιντσών σε ματ cosmo grey χρώμα. Στο εσωτερικό, συναντάμε νέο ταμπλό, κρυφό φωτισμό, σπορ και θερμαινόμενα καθίσματα και μαύρο δερμάτινο τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 250 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 923 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Επιπλέον, το Mii electric είναι εξοπλισμένο με Lane Assist στο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της ισπανικής εταιρίας που περιλαμβάνει το Seta Connect για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone. Μέσω αυτής, oι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού.

Προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού με πέντε προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge και FAST (DC Charging). Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πέντε χρώματων αμαξώματος: Deep Black, Candy White, Tornado Red, Costa Blue και Tungsten Silver.

Η παραγωγή του Seat Mii electric θα ξεκινήσει στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) το 4ο τρίμηνο του 2019 και θα λανσαριστεί στην αγορά το 1ο τρίμηνο του 2020. Οι προ-
πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.